Читај ми!

Мерима Његомир: Сабор народне музике је окупио одличне песме и певаче

Мерима Његомир је члан жирија емисије Сабор народне музике 2020, чије финале је одложено због неповољне епидемиолошке ситуације, а каже да је тај фестивал привукао сјајне композиторе и извођаче.

Популарна певачица народне музике каже да носи веома лепе утиске и да мисли да је РТС са Синдикатом естрадних уметника направио један изузетан фестивал, какав није постојао на нашим просторима.

„Да не би одложили фестивал, одлично је што су се организатори сетили да се фестивал подели у осам емисија у којима ће бити по осам певача, јер је пристигло пуно песама. У ужу конкуренцију прошло је 64 песме, од којих је 16 изабрано за финале“, каже Мерима Његомир.

Према њеним речима, није толико важно која ће песма победити, јер има пуно одличним и то је заправо највећи успех фестивала.

„Појавило се и доста добрих младих певача, а то да ли ће они наставити зависи и од публике, али и њих самих колико имају воље, жеље и амбиције без обзира на то какав глас имају“, наводи Његомир.

Жири са Љубишом Павковићем, Дејаном Петровићем и Меримом Његомир имао је тежак задатак да изабере одређене песме за пролаз у финале, јер су све биле одличне.

Популарна певачица каже да је пандемијско време искористила да припреми неколико концерата, које ће одржати када прође забрана.

„Један од њих ће сигурно бити у Дому руске културе, други на Коларцу и можда 'Центар' Сава. У мени се скупило пуно креативне енергије и желим што пре да поделим своје емоције и песме са публиком“, истакла је Мерима Његомир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво