Читај ми!

Маестро Стефан Миленковић: Само је наша имагинација лимит

У оквиру манифестације „Дочек 7529“ који ће објединити концерте музичара различитих музичких праваца, звезда вечери ће бити виолиниста Стефан Миленковић, гост Јутарњег програма.

Са новосадским камерним оркестом „Камерата академика“ наш познати виолиниста Стефан Миленковић ће приредити публици свечани концерт поводом Нове 2021. године и то у простору прве Градске концертне дворане у Новом Саду. Пренос концерта биће емитован у среду, 13. јануара у 20 часова на Другом програму Радио-телевизије Србије.

Стефан Миленковић, од скора и уметнички директор Нове концертне дворане Нови Сад сматра да је одабран одличан тренутак да се отвори ова дворана која ће се уклопити у Нови Сад као Европску престоницу културе

„Ту је на стотине догађаја који су већ планирани. Сала је скоро спремна и пре пар дана смо снимили концерт у њој“, додаје маестро Стефан Миленковић.

Гост концерта ће бити његов пријатељ и један од највећих џез музичара данашњице,  пијаниста Васил Хаџиманов. Припремили су две песме које ће извести делом у другачијем аранжману, делом импровизујући. Биће то Божићна песма и Преко брда, преко брега.

Ова сарадња је посебно интересантна с обзиром на то да Васил Хаџиманов долази из света џеза. Упознали су се на концерту Влатка Стефановског, где је Миленковић већ потврдио да, попут многих других уметника, лако прелази преко крутих музичких баријера и различитих праваца.

„Васил је 'One man band', креативан је и фантастичан је пијаниста. Oн може да свира све, од класике до авангарде. Мислим да је битно за било ког уметника да дође у контакт са другим стиловима, због изазова и обогаћења израза“, истакао је Миленковић.

Генерацијама које долазе, Стефан Миленковић ће понудити и свој педагошки рад.

„Да то је део визије којој ћу се посветити, након 21 године педагогије. Осам година на Џулијарду и 13 година на Универзитету у Илиноису, где сам још увек и завршавам у мају 2021. године. Моја жеља је да се посветим студентима овде и Виолинској школи, као и сарадњи са професорима. Када то достигне највиши ниво, треба пласирати маркетиншки у свет“, додаје гост Јутарњег програма.

Читав сутрашњи концертни програм „Дочека 7529“, у укупном трајању од чак 10 сати музике, биће доступан и на онлајн платформи организатора - Нови сад престоница културе.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво