Читај ми!

Шта је све европска престоница културе припремила за дочек православне Нове године

У Новом Саду ће бити организован дочек православне Нове године, али ће публика све садржаје моћи да прати преко онлајн платформи. Главне звезде дочека, који четврту годину заредом организује европска престоница кутуре, јесу познати виолиниста Стефан Миленковић и „Електрични оргазам“.

Концертне сале биће празне, али сам дочек остаће исти, уз мноштво наступа снимљених на 10 локација, за шта је организаторима јединственог подухвата било потребно месец дана.

„Програми почињу већ око пола четири поподне. Негде око десет сати програма нас очекује и кроз наступе тих извођача биће представљени и нови простори у Новом Саду“, каже Милана Милованов из Европске престонице културе.

По старом српском календару, 7529. годину ћемо дочекати и уз Стефана Миленковића који се преселио у Нови Сад, где ће бити и професор на Музичкој академији, али и управник нове Градске концертне дворане.

„Све ово овде је толико енергизовано око Европске престонице културе, па и ова сала, али то су и стотине програма и дешавања који су већ планирани за 2022. Тако да једва чекам да то почне“, истиче виолиниста Стефан Миленковић.

Специјални гост на концерту је и још један нови професор на Музичкој академији у Новом Саду.

„Предаваћу тај изборни предмет џез клавира, хармоније и импровизације, тако да је по мом мишљењу то помак и за академију да се мало модернизују“, каже музичар Васил Хаџиманов.

Култни југословенски бенд основан је тачно 13. јануара и за сам дочек славе свој 41. рођендан.

„Ово је за нас неко ново искуство. Ми ћемо се трудити да замислимо као да је публика уствари испред нас, а не са друге стране монитора“, наводи Срђан Гојковић Гиле из „Електричног оргазма“.

Дочек ће моћи да се прати преко сајта visitns.rs, док ће концерт Стефана Миленковића преносити и Други програм РТС-а од 20 часова.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво