Читај ми!

Зашто је нова песма Кикија и „Пилота" попут „Заборављених"

Објављен је спот за нову песму Kикија Лесендрића и „Пилота" за песму „Увек на крају". Такође, и рад на новом албуму популарног бенда је у завршној фази.

Нови албум са радним насловом Мали трагови на небу, Кикија и „Пилота", очекује се на пролеће. Од 19 снимљених песама, за нови албум, биће изабрано између 10 и 12 нумера.

За сада, објављена је песма Увек на крају, праћен спотом.

„Кад сам је писао говорила је о неким другим стварима а испоставило се да је овај тренутак можда погодан да та песма можда добије неки други живот и значај, конотацију... То ми се десило већ једном са песмом Заборављени, када смо радили за серију Сиви дом. Било је то нешто сасвим другачије, а онда се испоставило да је она знак тог времена", рекао је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Кики Лесендрић.

Додаје да му је током рада на песми Увек на крају, примарно била вера у породицу и пријатеље, у људе и у хуманост.

„То ми је била идеја, да направим нешто другачије од онога што сам до сада писао. Песма је требало да буде обjављена још у мају, такав је био план, али ситуација је лоша, тако да смо једноставно сачекали", објаснио је Кики.

Спот за нумеру Увек на крају настао је на неуобичајен начин. Делови су снимљени камером телефона људи из целог света. 

„Идеја је била да то буде другарски и једноставан спот без икаквих претензија. Слали су нам материјале пријатељи и фанови. Ту има занимљивих људи из Јужне Африке, Аргентине, Сплита, Загреба, Аустралије, Канаде, Америке... људи који нас воле. Послали смо им демо па су они на основу тога певали. Неко се само сликао. Јавио се Тото Котуњо, који је поздравио целу акцију, онда Дејвид Џејмс, који је голман Ливерпула, наш стари другар, пошто нам је већ глумио у једном споту, а ту је и Пеца Поповић са пропутовања на свету и сви остали драги људи чија ми подршка значи", испричао је Лесендрић.

Каже да се он, као и његове колеге из бенда, у односу на актуелну епидемијску ситуацију, ужелео публике, свирки, дружења и концерата и колега. До тада, за промоције нових материјала и контакте са публиком, како каже, ту су интернет и други медији, уз наду да ће цела ситуација постати боља.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво