Читај ми!

„Перо“ Ирене Благојевић стиже ове јесени

Соул-џез музичарка Ирена Благојевић објавиће до краја године трећи студијски албум „Перо“. Кантауторка најављује „много пријатних музичких изненађења и занимљивих гостију“, а атмосферу издања открива синглом и спотом „Мило моје“.

На албуму Перо, које објављује промотерска кућа „Лонг плеј“, моћи ће да се чују блуз, свинг, фанк и поп, као и интересантне обраде.

Ирена Благојевић каже да је Мило моје доста другачија од осталих песама на издању – полетнија је и лаганија.

„Интересантно је да сам компонујући Мило моје била инспирисана индијском музиком. Убацила сам ритмику нашег поднебља, али и фанк, свирају је жичани инструменти, перкусије и флаута, те све у свему звучи, рекла бих, необично“, прича кантауторка.

Спот за нумеру Мило моје снимао је у Београду и делом у Кикинди Александар Иванчевић, који уз монтажера Бранислава Годића, чини уиграну дугогодишњу екипу са којом је Ирена правила и спот Горко је слатко са првог албума Јутро без љубави (2010).

Поред Благојевићеве, у споту се појављује њен 16-годишњи син Реља Першић, коме је та песма била прилика да први пут одсвира најзначајније перкусије и гитаре.

У домаћој музици назив Мило моје употребљен је већ неколико пута, а вероватно је најпознатија песма коју је 1973. године за Бисеру Велетенлић компоновао Корнелије Ковач, на стихове Душка Радовића.

„Бисерина је дивна песма, али радила сам по свом осећају и спонтано је дошло до назива. Надам се да ће моја песма пронаћи пут до своје публике“, нагласила је Ирена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво