Читај ми!

Новосадски џез фестивал онлајн од 12. до 14. новембра

Овогодишњи, 22. Новосадски џез фестивал биће одржан у новом облику, односно онлајн, због мера против ширења коронавируса, тако да ће програми без публике моћи да се прате на каналу Културног центра Новог Сада на платформи Јутјуб и страници фестивала на Фејсбуку од 12. до 14. новембра, најавили су из дирекције ове музичке смотре.

Концертни програм Новосадског џез фестивала, који чине велика имена српског џеза, биће одржан у КЦ Новог Сада, на месту где је одржано и прво издање овог фестивала.

Прве вечери концертног програма, 12. новембра, преносиће се концерти Биг бенда РТС-а од 20 часова, затим познатог женског састава Минг од 21 час и Thrill Seeking Polymers од 22 часа.

Другог дана фестивала, из својих домова љубитељи џеза могу да прате наступе састава Драма квартет, Курина трио и Милош Бранисављевић квартет, а последњег дана 14. новембра, наступиће Иван Швагер и Ambire Band, Виктор Тумбас и Шчиме.

У корак са бројним светским манифестацијама, концертима и фестивалима, због тешке пандемије коронавируса, музички програм се одржава на интернету, што управо чине и други фестивали широм света, да би се избегло комплетно отказивање свих догађаја.

Уводни садржај фестивала биће у знаку музичких радионица, од 9. до 13. новембра, за ограничен број људи, како би мере могле да се поштују.

Тај сегмент фестивала одржаће се у клубу „Трибина младих“ КЦ Новог Сада и у културној станици „Свилара“.

Од пратећих садржаја припремљена је изложба џез фотографија Светлописи једног музичара: џез приче фотографа Мирослава Мајсторовића.

Сада ће први пут у историји фестивала концерте моћи да прате љубитељи џез музике са свих страна света, захваљујући онлајн формату.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво