Читај ми!

„Ја сам момче са Косова“ – косовска бајка за наредне генерације

Из необичне сарадње глумца Милана Васића и трубача Дејана Петровића и његовог оркестра, настала је песма „Ја сам момче са Косова“ коју ће на дигиталним платформама за дистрибуцију музике објавити ПГП РТС.

Јутјуб премијера спота на званичном каналу ПГП РТС-а заказана је за 16 часова, када ће у РТС Клубу бити одржана новинарска промоција песме и спота који су снимили глумац Милан Васић и трубач Дејан Петровић.

До ове необичне сарадње глумца и турбача дошло је, наводно, захваљујући квизу Ја волим Србију. Како објашњава Милан Васић, гостујући у Јутарњем програму, дуго се шалио са Дејаном када ће да сниме неку песму заједно, али је то доживљавао као шалу.

„Ја сам и у квизу Ја волим Србију случајно отпевао ту песму и то ставио на Инстаграм. Онда сам схватио да је било између двеста и триста хиљада прегледа и одлучили смо да питамо људе да ли да снимимо ову песму. Обојица смо то објавили на Инстаграму и стварно је исти број људи подржао да снимимо обавезно“, каже Васић.

Како додаје, „захваљујући“ коронавирусу имали су прилику да свој наум спроведу у дело, јер да је била нормална ситуација због бројних обавеза које обојица имају, никада не би успели да сниме ову нумеру.

Музику и текст за песму Ја сам момче са Косова урадио је Светомир Илић Сики, који је ту песму објавио још 1988. године, такође за ПГП РТС. Аранжман је тада урадио Зоран Влајић, али за ово извођење су се побринули Александар Петровић и Дејан Петровић.

„Мислим да смо стварно направили нешто што ће остати за генерације и генерације да слушају ту песму, јер ће то Косово увек бити болна тачка нас из Србије и људи који живе доле. Мислим да Косово има нову химну“, верује Дејан Петровић.

Осим сарадње на песми, Миланов део је био и реализација спота. С обзиром на то да му је ово било прво искуство као певача и велико задовољство што је имао прилику да сарађује са тако великим уметником као што је Дејан Петровић и његов бенд, желео је да и спот буде врхунски.

„Циљ ми је био да заједно Деки и ја прикажемо бајку Косова. Лепоту Косова и Метохије. То ми је био циљ и онда смо, посебно захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију који су нам изашли у сусрет и помогли нам да реализујемо овај спот, то и успели. И хтео бих да захвалим Дејану Павићевићу, официру за везу, јер ме је он недељу дана пре снимања одвео на све локације где смо хтели да снимамо“, истиче гост Јутарњег програма.

Васић додаје да му је било велико задовољство што је имао могућност да снима у Великој Хочи, у Призрену, граду цара Душана, Брезовици, Грачаници, Митровици, Газиводама…

Посебну захвалност дугују и редитељу Огњену Шапковском, директору фотографије Кристијану Теодорову и његовом помоћнику Стефану Дамјаноском, дрон оператеру Дарку Данилову, Ивану Куртевском који је био задужен за постпродукцију.

„Ја сам први пут био јужно од Косовске Митровице и желео бих да захвалим и свим људима код којих смо боравили и који су нам помагали у реализацији спота, јер смо стварно били примљени као најрођенији. Посебно је на мене оставила утисак Велика Хоча која је потпуно окружена шиптарским селима, а има толико деце. Толико људи који су позитивни, насмејани у таквој ситуацији, нисам могао да верујем. Толико сам био узбуђен да нисам мога да спавам“, признаје Дејан Петровић.

Такође, како напомиње Милан Васић, сви који су имали прилике да виде спот, нису пропустили да не питају за костим који је радила чувена Татјана Радишић. У споту се појављују и малишани из села Готовуше, поред Штрпца, Кристијан Ђорђевић и Михајло Станишић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво