Читај ми!

Никола Врањковић, „Саншајн“ и Нина Бадрић за крај октобра

Рок музичар Никола Врањковић, реп хип-хоп састав „Саншајн“ и хрватска поп певачица Нина Бадрић остали су као последња јака имена у текућем месецу која ће одржати концерте у Београду у новом добу пандемије.

Алтернативна рок икона Врањковић, после одложеног концерта у установи „Божидарац“ у марту, због првог налета коронавируса, сада ће на истом месту одржати два наступа – сутра и у петак, али са знатно мање посетилаца у интимнијој сали. Оба наступа су, иначе, већ распродата.

 

Кантаутор, композитор, певач, гитариста, музички продуцент, некада стожер култног бенда „Блок аут“, после укидања ванредног стања одржао је концерте у Башти рок клуба „Фест“ у Земуну, у клубу „Битеф арт кафе самер стејџ“ на Калемегдану, и на „Арсенал фесту“ у Крагујевцу, где је додуше свирао без публике, али је свирка могла да се прати у директном преносу прекон канала фестивала на Јутјубу.

Познат по маратонским концертима од четири сата и ретко изванредном енергијом и вансеријским стилом музицирања, Врањковић на концертима креира пресек своје каријере кроз четири албума групе „Блок аут“ и три студијска соло албума од 2013. године.

Такође, 22. и 23. октобра, на другом крају града интимне музичке вечери ће одржати поп дама Нина Бадрић у пратњи познатог гитаристе Анте Геле, на сцени ресторана „Енсо“ у оквиру клуба „Нови Битеф арт кафе“ на Палилули.

Ове две ексклузивне ноћи организоване су у пакету са богатом вечером, а места су ограничена на 85, док су столови за четири, шест или осам особа.

Циљ је да се споје хедонизам и музика, где ће искрени љубитељи ове певачице уживати у њеним хитовима кроз веома плодну каријеру.

Последњи пут је Нина Бадрић била у Београду на концерту у Центру „Сава“ 2018, а пре тога је пунила и Арену.

Субота је резервисана за велику атракцију реп жанра „Саншајн“, који ће затворити Башту рок клуба „Фест“ у Земуну.

Врхунац популарности доживели су касних 90-их, и после неколико гашења, промене поставе бенда, вратили су се барем синглом Да ли сам (2019), што је била најава за нови студијски албум, планиран до краја ове године.

Освајали су у зениту каријере велике просторе попут Хале спортова са познатим нумерама и непролазним хитовима, а последњи пут у престоници су имали наступ на „Бир фесту“ 2018.

Осим ових јачих имена модерне музике, љубитељи концерата моћи ће да прате и концерте разних састава на дан 30. октобра.

Те вечери у Културном центру „Град“ свираће три београдска бенда алтернативног правца,„Шаркс, снејкс енд плејнс“ (пост-грунге атракција ове године слави десет година постојања и промовисаће нови сингл Рђави обарач), „Липов лауд“ (гаражна рок четворка са Звездаре представиће материјал за прво ауторско издање) и „Ремеди“ (лидер новог састава је Немања Којић - Хорнсмен Којот, који ће одсвирати цео албум првенац Ethiopian Mountains).

Те ноћи на Коларцу биће изведено емотивно вече посвећено Влади Дивљану под називом „Небеска Русија – Четири маљчика“, где ће пијанисти Александар Шандров и Немања Николић извести највеће хитове Владе Дивљана са музиком Сергеја Прокофјева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво