Читај ми!

Серијал „Џез за Џ“ почиње 10. октобра у Дому омладине

Циклус бесплатних концерата „Џез за Џ“ почиње нову сезону од 10. октобра наступом Квартета Часлава Шеховића у Дому омладине Београда, као концепт упознавања публике са савременом српском џез сценом.

Концерти серијала Џез за Џ одржавају се суботом од 13 часова, на Платоу Милана Младеновића испред ДОБ-а, а у случају кише, наступи ће бити у Централном холу.

Посетиоци ће од 10. до 31. октобра имати прилику да слушају значајне домаће џез извођаче, при чему је циљ овог циклуса стварање нове џез публике, посебно међу младима, и пружа подршку домаћој џез сцени.

Због ситуације са коронавирусом, за сада је одложен „Београдски џез фестивал“ у свом 36. издању за децембар, тако да је ово један од начина да се премости период до велике музичке смотре.

Музички серијал је започет 2013. године, и по основној замисли, одржава се једном недељно, као матине термин од 13 часова.

Осмо издање серијала Џез за Џ 10. октобра отвориће Квартет Часлава Шеховића, нови бенд на домаћој сцени, састављен од ученика џез одсека Музичке школе „Станковић“.

На репертоару ће бити чувене композиције легенде џеза Мајлса Дејвиса, као и Хенка Моблија, Џона Скофилда и других.

Квартет је имао више наступа на џез фестивалима у Београду и Панчеву, на манифестацији „Дани европске баштине“ и „Џез у подне“ управо на сцени ДОБ-а.

Састав чине: Људмила Коробова (клавијатуре), Григорије Аврамовић (гитара), Милија Пауновић (контрабас) и Часлав Шеховић (бубњеви).

Специјални гост на концерту биће њихов професор и ментор, трубач Иван Радивојевић.

Следеће суботе, 17. октобра, на програму је састав "Bosque" , настао у Београду средином 2015, чији је фронтмен Милош Боснић, контрабасиста из Београда.

Први албум Four Noble Truths издали исте године када су и настали, док је други ЦД Escape From Urumchi, изашао у децембру 2019. за издавачку кућу „Метрополис рекордс“, и биће промовисан на овом наступу.

Чланови бенда су: Милош Боснић (бас гитара, композиције, аранжман), Стеван Милијановић (клавијатуре), Алекса Милијановић (бубњеви) и Душан Петровић (саксофон).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво