Годишњица Tематских канала Радио Београда на мултимедијалној платформи РТС Планета

Радио Београд је 18. септембара 2019. године, почео са емитовањем четири тематска канала: РТС Плетеница, РТС Рокенролер, РТС Џубокс и РТС Вртешка на интернет платформи РТС Планета.

Покретање нове медијске услуге прати дигитализацију Звучног архива Радио Београда. Дигитализацију Ахива не радимо само да бисмо је сачували за следеће генерације, већ и да бисмо је поделили са нашим слушаоцима и новим генерацијама, који нас слушају на интернет платформи.

У протеклих годину дана, програмске шеме тематских канала Радио Београда засноване, пре свега, на квалитетним музичким садржајима, заживеле су и, сваким даним, стичу све већи број слушалаца.

Програмски садржаји тематских канала РТС Плетеница, РТС Рокенролер, РТС Џубокс, РТС Вртешка, од 14. до 20. септембра 2020. године биће прилагођени обележавању годишњице.

Слушаоци ће чути квалитетне снимке уживо са бројних концерата и манифестација, музичке нумере забележене са краја 19. и почетка 20. века, незаборавне мелодије са бројних фестивала, раритетне драме за децу... Припремили смо и поклоне. Дариваћемо музичка издања, пре свих ПГП РТС, пратиоцима Фејсбук страница тематских канала.

РТС Вртешка је канал намењен деци и родитељима. У програмској шеми, поред дечје музике, ту су и најбоље емисије реализоване у оквиру Програма за децу и младе Радио Београда 1, као и култне радио-драме за децу из богате архиве Драмског програма Радио Београда 2. На Каналу доминира квалитетна музика, снимци хора Колибри и Дечјег хора, Музичке продукције РТС, као и издања намењена деци ПГП РТС.

Циљ канала је да негује дечју публику Радио Београда, да малишани израсту у здраве, образоване личности. Радио Београд, на овај начин промовише и штити од заборава богат архив и обезбеђује простор за нове садржаје који ће се стварати на програмима Радио Београда.

РТС Џубокс је музички канал намењен љубитељима светске и домаће евергрин музике. Квалитетне мелодије забавне музике, које се и данас радо слушаjу и никада не заборављају, заштитни су знак овог канала. Интернет генерације имају прилику да чују песме уз које су се упознали њихови родитељи, баке, деке.

Евергрин музиком будимо носталгију, враћамо се у године незаборавних песама и врхунских извођача. Подсећамо се на светске и домаће хитове, значајне фестивале забавне музике, легендарне, домаће и стране, интерпретаторе.

РТС Рокенролер је музички канал намењен слушаоцима домаће и стране поп и рок музике. Представљамо вишедеценијски музички архив Радио Београда, као и музичка остварења дискографске куће ПГП РТС и других домаћих и страних продукција.

Доминирају концертни снимци у фрагментима или целини, одабране нумере, пре свега домаће продукције, што је основна карактеристика канала, у односу на друге радијске програме.

Неизоставни су аудио-записи концерата са најзначајнијих музичких догађаја кроз историју: „Зајечарска гитаријада“, „Месам“, „Арсенал фест“, „Бир фест“... снимци највећих имена домаће и регионалне музичке сцене, концертна извођења...

РТС Плетеница има за циљ представљање богатог и квалитетног музичког архива, аудио-записа Фонотеке Радио Београда, трајних снимака и емисија које образују и формирају укус слушалаца, упознају их са најквалитетнијим снимцима познатих уметника народне музике, народних ансамбала и солиста забележених током, 96 година дуге историје Радио Београда.

Садржај: снимци Музичке продукције РТС, тонски записи бројних концерата Народног оркестра и Народног ансамбла РТС са солистима, наступи на фестивалима, трајни снимци из Фонотеке Радио Београда најзначајнијих интерпретатора уметника и солиста традиционалне народне музике, композиције компоноване у духу традиционалног народног стваралаштва, староградске песме и романсе, варошке песме, инструментална музика (народне игре), издања ПГП РТС...

Мултимедијална платформа РТС Планета је богатија за четири тематска канала Радио Београда.

За наше садашње слушаоце и оне који ће то постати, Радио Београд наставља да помера границе. Радио је МЛАД!

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво