„Оних дана“ – омаж Легенди Седморици младих

Старо пријатељство – нова сарадња. Зоран Дашић, Даша из „Легенди“ и Јован Радовановић из „Седморице младих“ снимили заједно нову песму и спот.

Зоран Дашић Даша и Јова Радовановић имају много тога заједничког. Осим музике и дугогодишњег пријатељства, везује их и то што су обојица „легенде“.

Гостујући у Београдској хроници, Зоран Дашић напомиње да су по његовом суду „Седморица младих“ највећи шоумени свих времена на овим нашим просторима. Били су комплетна екипа која је одлично глумила, певала и свирала.

„Мени као млађем колеги су били као недостижан узор. Када смо направили 'Легенде', многи су почели да нас везују за 'Седморицу младих'. И ми дуго трајемо, као и они и никада нисмо ишли испод неког стандарда. Такође, многи су мислили да сам ја из 'Седморице младих' и увек би ми на растанку рекли да поздравим Јову“, додаје Даша.

Јова Радовановић мисли да оно што је заједничко ансаблу „Легенде“ и „Седморици младих“ је однос према ономе што воле и што раде. Висок професионализам и поштење, пре свега према самом себи.

У новом споту групе „Легенде“ Јова Радовановић се појављује као главни лик. Дашић признаје да је ова сарадња била његова дугогодишња жеља и да је песма омаж „Седморици младих“.

„То је елегична песма која се окреће прошлости. Један стих каже 'пријатељи својим путем газе, многи од њих небом пале свеће‘. Нажалост, многих великих глумаца, музичара, драгих људи није више са нама. Ето, од 'Седморице младих' је остало само њих тројица. Мени је требала Јовина енергија“, каже Дашић на крају гостовање у Београдској хроници.

Следеће недеље излази нови ЦД групе „Легенде“ у издању ПГП РТС-а и на њему ће се поред других лепих песама, наћи и песма Оних дана коју су снимили у сарадњи са Јовом Радовановићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво