Концерт "Мора и облака" на 2.000 метара планине Хуашан

Музичари, глумци, плесачи и бројни уметници широм планете покушавају на различите креативне начине да остану у конакту са публиком, али пандемија коронавируса им у томе не помаже. Симфонијски оркестар кинеског града Сијана обележио је почетак нове повратничке сезоне. У суботу су концерт извели на једној од пет кинеских светих планина, Хуашану, у југозападној провинцији Шанси.

Једносатни спектакл назван "Концертом мора и обалака" почео је традиционалном опером Хуајин.

Више од 120 чланова оркестра окупило се на Западном врху планине Хуашан, на више од 2.086 метара надморске висине.

Концерт је гледало десетине хиљада људи путем живог преноса на Јутјубу и кинеским порталима.

Познате композиције, попут увертире Егмонт, Лудвига ван Бетовена и награђиване нумере За свет кинеског савременог композитора Тан Дуна, одјекивале су невероватним крајоликом планине Хуашан.

Осим у музици, гледаоци су могли да уживају и у живописним снимцима планине.

Овим концертом означен је почетак нове уметничкне сезоне и обнове рада Симфонијског оркестра Сијана, након што се ситуација са коронавирусом у Кини стабилизовала.

Наредних месеци, Симфонијски оркестар Сијана извешће седам рунди концерата посебно осмишљених за "концертну турнеју широм света".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво