Бети Ђорђевић се ужелела публике – наступом 30. јуна симболично слави џез

Дом омладине Београда после три месеца паузе узроковане коронавирусом, пре десетак дана наставио је своје програмске активности. Међу програмима које публику очекују овог лета су и омиљени Концерти на Зидићу, који су почели за викенд на Платоу Милана Младеновића.

За последњи дан јуна најављен је наступ вокалне диве Бети Ђорђевић. 

„Нестрпљиво смо чекали да се вратимо послу, не од куће, већ тамо где се програми дешавају. Кренули смо са програмима у неком мањем обиму, са трибинама и концертима. Наставићемо све до краја лета, сваке суботе од 20 часова“, каже Милица Шеварлић из Дома омладине.

Концерти на Зидићу ушли су у осму сезону. Откривају нове бендове, али и представљају старе музичке знанце.

Дом омладине као организатор Београдског џез фестивала, сваке године 30. априла обележава Светски дан џеза. Ове године, услед пандемије, концерт тим поводом није организован, али зато 30. јуна, симболично се слави џез, наступом Бети Ђорђевић.

Бети Ђорђевић је присутна на сцени већ неколико деценија, отпевала је неке од незаборавних евергрин хитова, позната је по богатом џез репертоару и сјајним клупским и фестивалским наступима.

„Велика ми је част и ја се томе јако радујем. Месецима нисам узела микрофон у руке тако да једва чекам. Биће евергрин, такозвани смут џез, стандардни џез, на репертоару“, рекла је Бети и позвала публику на концерт последњег дана јуна.

Иначе, до сада се на Зидићу представило близу 200 музичких састава, углавном неафирмисаних снага, нових талената и оних који обећавају, али и неких познатих група, па и гостију из ближег и даљег иностранства.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво