Рундек и „Екипа“ још једним спотом најављују албум „Брисани простор“

Дарко Рундек и „Екипа“, као најаву предстојећег двоструког ЕП-а „Брисани простор“, објавили су нови сингл и видео-клип „Тко су сви ти људи?“.

„Која је моја улога? У којој целини? Што ми је чинити? Сад! Из слушања пјесме унутарњег гласа, који нас зове, избачени смо у судјеловање у актуалном тренутку, у вањском свијету који више није онај који смо мислили да познајемо. Из складишта улога које смо навикли играти, намећу се наши уобичајени карактери, али више ниједан није прикладан. Тко су сви ти људи који не знају шутјети?“ објашњава Дарко.

После недавног интимног и контемплативног сингла Унутарњи глас, Рундек и „Екипа“ јављају се сад са песмом бржег и чвршћег ритма Тко су сви ти људи, за коју је стихове написао Роко Црнић, композицију је поставиио са Силвијом Бочићем, аранжман је дело „Екипе“, а музичку продукцију потписује Дарко Рундек.

„Текст је инсписиран питањем људскости и свиме што гравитира око тог питања. Није лако уперити прст. Перспектива мења све. Присутност. Присутност ослобађа и отвара потребу за буђењем потенцијала људскости у друштву које лудује – излуђује“, објашњава Црнић.

Рундек и „Екипа“ већ две године импровизују, пишу, снимају и миксују двоструки ЕП Брисани простор (издавачи „Менарт“, „Лонг плеј“).

Ово је издање произашло из сретног сусрета Дарка Рундека и групе музичара окупљене поводом слављеничке турнеје "Apocalypso NOW" 2017. године, која је добила име „Екипа“.

Прво њихово дискографско издање је албум међимурских песама Мура Мура („Менарт“, „Лонг plej“) с певачицом Андрејом Кошавић Курелец и појачањем из Цинкуша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво