Уз подсећање на његов "добри дух", обележава се рођендан Владе Дивљана

Kонцерт под називом 4МАЉЧИKА, клавирског дуа Александар Шандоров-Немања Николић, требало је да буде одржан 10. маја на рођендан Владе Дивљана. Kонцерт је померен због пандемије коронавируса за јесен, али ће публика и пратиоци ових музичара на друштвеним мрежама, бити у прилици да на другачији начин обележе овај датум.

У недељу, 10. маја, на Јутјуб каналу пијанисте Немање Николића, биће активан линк на којем ће бити емитован промотивни спот овог концерта. 

Наслов концерта алудира на "добри дух" Владе Дивљана јер је искоришћен наслов чувеног хита групе "Идоли" у комбинацији са ствараоцима овог јединственог концертног програма.

Градећи мостове ка највећим Дивљановим хитовима које вешто укршта са музиком Сергеја Прокофјева, заједничком омиљеном композитору, у аранжману урађеном за два клавира, овај клавирски дуо прави јединствену звучну палету.

Овакав музички израз, с једне стране, постаје занимљив свим љубитељима музике Прокофјева, али и уметничког израза Шандорова, а, с друге стране, интригантан онима који су радо слушали хитове Дивљана.

Повезујући скоро немогуће кроз пронађену заједничку нит и љубав, према музици Прокофјева, на јединствен начин развијају укус нове, будуће публике и привлаче је у концертне просторе задржавајући, при томе, свој уметнички израз, сензибилитет и кредибилитет који је стечен дугогодишњом успешном каријером.

 Спот је снимљен у Великој дворани Kоларчеве задужбине, аутор је Душан Стојанчевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво