Исидора Жебељан и "Stray Dogg" први корисници Фонда „ОстаниKреативан –StayCreative“

Kомпозиторка Исидора Жебељан и група "Stray Dogg" први су кандидати којима ће бити омогућено да, уз помоћ средстава из приватног фонда „ОстаниKреативан –StayCreative“, спроведу до краја своје музичке пројекте.

Фонд „ОстаниKреативан - StayCreative“, основали су британска издавачка кућа "The state51 Conspiracy" и компанија "Mascom" како би пружили подршку музичарима у превазилажењу новонастале ситуације у музичкој индустрији проузроковане пандемијом.

„Фонд се појавио у правом тренутку, јер се мојој најновијој музици, која је била осуђена на то да ћути и чека, одједном отвара могућност да буде представљена широком аудиторијуму у иностранству и у Србији“, изјавила је Жебељан поводом приступа средствима фонда.

Академик Исидора Жебељан је наша најистакнутија, награђивана савремена композиторка са изузетном међународном каријером. Њене композиције обухватају готово све жанрове уметничке музике, а одликује их препознатљиви лични стил композиторке.

„Следеће године група 'Stray Dogg' слави 10 година постојања. Пријавом за приступ фонду 'The state51 Conspiracy' и 'Mascomа', добили смо шансу да снимимо нови албум, да га први пут објавимо за иностраног издавача и да на тај начин обележимо наш јубилеј“, закључио је Душан Страјнић, певач, писац и кантаутор групе "Stray Dogg".

Звук бенда "Stray Dogg", другог добитника средстава из фонда „ОстаниKреативан -StayCreative“ базиран је на меланхоличној американи, а састав је концертно активан и наступа широм региона.

Оснивање фонда изазвало је огромно интересовање музичара из целе земље и окружења, а већина кандидата била је изненађена покретањем овакве иницијативе. За приступ средствима фонда пријавили су се музичари најразличитијих интересовања, високо профилисани и креативни аутори, што је и био циљ покретања фонда „ОстаниKреативан - StayCreative“.

"Mascom" и "The state51 Conspiracy" и даље позивају све заинтересоване да се пријаве, попуњавањем формулара који се може пронаћи на сајту.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво