Џулијан Марли на затварању „Нишвила“

Један од планетарно најпознатијих и најпопуларнијих представника реге музике, британско-јамајкански музичар Џулијан Марли наступиће 16. августа, на затварању овогодишњег „Нишвила“.

Као један од синова и наследника родоначелника реге музике, Боба Марлија, Џулијан је од раног детињства кренуо стопама свог оца и кроз растафаријанску музику и филозофију већ више од 30 година успешно презентује добро познату и признату сублимацију живота и духовности.

Након вишегодишњег рада у студију, Џулијан издаје свој први соло албум Lion in the Morning 1996. године и креће на светску турнеју. 

Након тога следи турнеја са братом Дaмијаном на фестивалу „Лолапалуза“ фестивалу 1997. године. Његов други албум A Time and Place излази 2003. године, а 2008. је влада Јамајке позвала Џулијана Марлија и његов "Uprising Band" да представљају Јамајку и наступе на Олимпијским играма у Кини. 

Његов трећи албум Awake (издат 2009. године) номинован је за престижну Греми награду у категорији најбољег реге албума. 

Џулијан Марли и његова браћа постали су сувласници "Ghetto Youths International Inc." 2002. године, због ауторских права и неразумних провизија великих издавачких компанија. 

Ова издавачка кућа дозволила је браћи Марли да заједно креирају своје соло пројекте и заједничку музику у много здравијој атмосфери у односу на претходне услове. 

Такође им је дозволила да продуцирају и издају разне пројекте са много других извођача који су презентовали свој материјал за "Ghetto Youths". 

То је свакако успешно пренело породичну традицију Марлијевих, која пре свега има за циљ да музика комуницира на глобалном нивоу. 

Тренутно је актуелан четврти Џулијанов албум As I Am који је издат 25. јануара 2019. године и који је добио номинацију за Греми награду у категорији најбољих реге албума. Издање су продуцирали заједно Дaмијан, Стивен и Џулијан Марли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво