„Три боје звука“ – нова сезона, нова водитељка и Бајага за почетак

После три године паузе, на задовољство ауторског тима емисије, а пре свега гледалаца, на ТВ екране враћају се „Три боје звука“. Добра музика, актуелни извођачи и изузетна продукција су константе, поручује уредница емисије Јелена Влаховић и открива да ће четврту сезону емисије, осим сјајних свирки, обележити све ново – водитељка, сценографија и графика.

„Три боје звука“ – нова сезона, нова водитељка и Бајага за почетак „Три боје звука“ – нова сезона, нова водитељка и Бајага за почетак

Иза Три боје звука су три сезоне са више од по 20 емисија. На самом почетку бојазан да ли ће бити довољно гостију за пет емисија, а испоставило се да их је било десетоструко више. Наступило је више од 160 музичких састава, 600 музичара и изведено преко 500 песама.

После мало дуже паузе, у 2020. години Три боје звука настављају даље, а емисија брзим и јаким ритмом улази у четврту сезону. Ауторка емисије, Јелена Влаховић, за Интернет портал РТС-а открива какве нијансе ће обојити песме које ће се наћи у чувеној формули „три бине + три бенда + три нумере“.

Шта гледаоци могу да очекују у новом серијалу Три боје звука

– Гледаоци могу да очекују поново квалитетну музичку емисију – добар избор музике, нова остварења, као и тренутно најактуелније кантауторе и извођаче из Србије и региона у изузетној продукцији РТС-а. Радио-телевизија Србије је одувек неговала и промовисала квалитетну поп и рок музику. Некада су на телевизијском програму то биле емисије Хит месеца, Максиметар, а данас је то дефинитивно емисија Три боје звука

Шта ће бити другачије, а шта као опробан рецепт нећете мењати?

– Основни концепт нећемо мењати – на три бине наступају три музичка састава и изводе по три песме. Променићемо сценографију и графику, а уместо Бојана Перића емисију ће водити млада глумица и певачица. Име нове водитељке нећемо откривати још неколико дана. Шта ће донети младалачка женска енергија и како ће реаговати гледаоци на ову промену, видећемо ускоро!

Колико у новој сезони има нових извођача, то јест оних који нису наступали раније у Три боје звука?

– Не руководим се ранијим учешћем у емисији код избора извођача. Важно је да имају нешто ново да нам представе. Од појединих гостовања прошло је већ више од пет година, то за мене није понављање, реч је о новим песмама и новим албумима. Неки легендарни музичари имају велике опусе и много хитова, тако да је једно гостовање недовољно да чујемо најпознатије песме. Има извођача које већ дуго очекујемо и сада ће се појавити у пуном сјају. Могу да најавим да ће Бајага отворити нову сезону и да ће у студију наше емисије тада бити можда највише извођача до сада. Веома се радујемо томе.

Шта је мотив оних који су већ били у емисији да поново гостују?

– Циљ емисије је да прати домаћу музичку сцену, да представи и истакне оно најквалитетније, као и жанрове који су неправедно запостављени или скрајнути у овој земљи. Желимо да негујемо ауторску музику, групе и бендове, да уживамо уз легендарне песме које сви знамо, да упознамо младе музичаре, да заволимо нове песме од којих ће неке постати хитови за наредне године, а можда и деценије. Три боје звука није талент шоу у смислу откривања и такмичења музичара. Наша емисија је пресек домаће музичке сцене, мало „пробране“ и усмерене са наше уредничке стране. О наступима у емисији Три боје звука се говори, преслушавају се нумере и поштује се целокупан квалитет. 

Ко је публика која прати и воли Три боје звука?

– Морам да признам да нашу публику више чине они којима је близак интернет, Јутјуб, друштвене мреже, накнадно гледање телевизије. Емитовање нових емисија имаће на телевизији више садржаја него на Јутјуб каналу. Али, на Јутјуб каналу наше емисије омогућићемо и даље гледање појединачних нумера, а гледаоци ће моћи да направе идеалну плеј-листу за себе. Обогатићемо садржај и активност на друштвеним мрежама. Гледаност нашег Јутјуб канала је велика, садржи више од 550 видео-снимака, има 36.500 пратилаца, а неки видео-снимци бележе више од два и по милиона прегледа.

У чему је значај музичких емисија које акценат стављају на рок и поп звук?

РТС мора да сачува квалитетну музику, као и да је приближи што већем броју гледалаца. То је задатак нас уредника. Ова емисија се и гледа и слуша, тај стандард морамо да задржимо. Такође, важно је да постојимо због свих изузетних музичара који гостују и којих има много. Они стварају музику нашег времена и то би, пре свега, требало поштовати. Не смемо заборавити да негујемо велике јубилеје, да пружамо прилику младим музичарима, као и да приказујемо нове песме и албуме.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво