Греми 2020 – ноћас ћемо сазнати ко су овогодишњи добитници

Церемонија коју називају највећом вечери музике, шездестет друга по реду додела годишњих награда за допринос у музици и дискографији – Греми 2020. биће одржана 26. јануара у Лос Анђелесу.

Греми награде (скраћени назив од Gramophone Awards), годишња је награда коју додељује америчка Академија за дискографску уметност и науку, а установљена је 1959. године. Водитељка вечерашњег највећег музичког догађаја биће, као и прошле године, Алиша Киз, власница 15 Гремија.

И ове године се очекују бројне занимљивости које ће сигурно привући пажњу љубитеља ове врсте музике.

Поп звезда Лиззо, са чак осам номинација, предводи у овој борби за награде, а номинована је и у категорији најбољи албум и најбоља песма године. За њом, са по шест номинација, следе Били Елиш и репер Лил Нас X са по шест.

Карактеристично за сво троје музичара је да су представници новог правца у поп музици, харизматични су и ван свих конвенција, а својим песмама су дефинисали претходних 12 месеци – Лиззо са Truth Hurts, Били са Bad Guy и Лил Нас Х са Old Town Road која је 19 недеља била на врху топ листи.

Али, као што Снуп Дог најбоље зна, номинације не морају нужно бити претворене у трофеје, јер се овај репер 17 пута кући враћао празних руку.

Десет дана пре доделе Гремија организатори су суспендовали извршну директорку Дебору Дуган јер је сугерисала да је поступак гласања угрожен. Она је тврдила да извођачи који наступају те ноћи имају другачији третман, односно да уметници и њихови представници седе у „тајним одборима“ који одлучују о ужем кругу добитника. Ове случајеве је назвала сукобом интереса и појавом која је бацила мрљу на Греми. Организатори су те тврдње, наравно, назвали лажима и суспендовали директорку.

Ако нисте знали, и Хари Потер већ има два Гремија, оба у категорији најбпља аудио-књига, а чаробњак из пера Џоан Роулинг би ове године могао да удвостручи тај број. Осим њега и бивша прва дама Америке, Мишел Обама, је номинована у категорији „изговорена реч“ за аудио издање њених мемоара Becoming. Њен супруг, Барак је већ два пута освојио ову награду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво