Компилација највећих хитова Бисере Велетанлић представљена у Загребу

Након представљања у Београду, и у Загребу је, у студију ЦМЦ телевизије, одржана промоција заједничког музичког издања „Кроација рекордса“ и ПГП РТС-а. У питању је компилација са највећим хитовима легендарне уметнице Бисере Велетанлић.

Компилација највећих хитова Бисере Велетанлић представљена у Загребу Компилација највећих хитова Бисере Велетанлић представљена у Загребу

Пред бројним гостима из јавног живота, уз присуство челника две највеће регионалне музичке издавачке куће и представника хрватских елетктронских и штампаних медија, представљена је несвакидашња и вредна збирка легендарних интерпретација Бисере Велетанлић – компакт диск и винил плоча, а приказан је и кратак документарни филм.

Владимир Граић, директор ПГП РТС-а, истакао је да је и на промоцији у хрватској престоници било емотивно, као и на београдској, одржаној крајем октобра: „У Загребу је можда било и нешто емотивније јер је Бисера заправо рођена Загрепчанка, која је изабрала Београд да у њему живи“.

Изузетно пријатној атмосфери на овом догађају, како за новинаре тако и за све званице, посебно је допринело присуство њених бројних колега: Корнелија Ковача, Габи Новак, Терезе Кесовије, Мије Димшић, Ибрице Јусића, Мира Унгара, групе „Фрајле“.

„Заједно са Бисером, евоцирали су бројне заједничке успомене, сећања, анегдоте и подсетили све присутне на њену заиста импресивну каријеру, песме, али и колико је она као личност изузетна, велики професионалац, али и добар пријатељ“, рекао је Граић и додао да је Бисера Велетанлић заиста „златна нота“ ових простора.

Према његовим речима, легенду забавне музике одувек су одликовали велика даровитост, посебна харизма и шарм.

„Кроација рекордс и ПГП наставиће сарадњу на великим пројектима попут ових које смо до сада остварили, на обострано задовољство, а пре свега, на задовољство свих поклоника добре музике“, навео је Граић.

Поводом 55 година каријере Бисере Велетанлић, ПГП РТС је на свечаности на Сајму медија у октобру у Београду, уметници доделио признање Златна плоча, за дугогодишњу успешну сарадњу.

„Време и људи су песме Бисере Велетанлић одавно сврстали у музичке антологије, а сада ће оне, по ко зна који пут, огрејати многа срца и засвирати осим на ЦД-у и на грамофону. Бисерине песме су својеврсна ризница једне аутентичне уметничке чаролије. Једног живота, богатог песмама“, закључио је Владимир Граић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво