Шест ствари које би требало да знате о „Дечјој песми Евровизије“

У Пољској ће се сутра одржати османаесто по реду такмичење за „Дечју песму Евровизије“, на којој и Србија има свог представника.

Шта је „Дечја песма Евровизије"?

Баш као и „Песма Евровизије“, ово је музичко такмичење које окупља музичаре из целе Европе, с тим што певачи на „Дечјој песми Евровизије“ морају да буду старији од девет, а млађи од 15 година.

Када је први пут одржана?

„Дечја песма Евровизије“ се одржава од 2002. године, када је прво такмичење одржано у Копенхагену, престоници Данске. Први победник био је Дино Јелушић, који је Хрватску представљао са песмом Ти си моја прва љубав.

Када је Србија први пут учествовала?

Србија је као самостална држава први пут део овог такмичења постала 2006. године, када је „Дечја песма Евровизије“ била одржана у Букурешту. Србија је, поред Белорусије, једина земља која је пре „велике“ Евровизије учествовала на „Дечјој Евровизији".

Који је најбољи пласман Србије?

Најбољи пласман наше земље је треће место, које су наши представници забележили два пута. Први пут 2007. године, када нас је представљала Невена Божовић са песмом Пиши ми, а други пут 2010, када је Србију представљала Соња Шкорић која је певала песму Чаробна ноћ.

Ко представља Србију ове године?

Нашу земљу ће у Пољској представљати Дарија Врачевић, која ће извести песму Подигни глас. Дарија ће се такмичити са још 18 младих певача из целе Европе. 

Да ли из Србије може да се гласа за Дарију?

Може. На „великoј“ „Песми Евровизије“ није могуће гласати за свог представника, али на „Дечјој Евровизији“ преко званичног сајта може да се гласа за све представнике.

Подржите Дарију и гласајте за њу преко званичног сајта „Дечје песме Евровизије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво