Амира и севдалинке у Центру „Сава“ 25. октобра

Светски чувена певачица севдалинки и традиционала Амира Медуњанин најављује изненађења на концерту, који ће одржати 25. октобра у центру „Сава“.

„Прошло је годину и по дана од последњег дружења у Београду. Биће, не могу рећи стандардна постава, никако, већ другари Бојан Зулфикарпашић (клавир), Анте Гело (гитара) и Звонимир Шестак (контрабас), једанаест грација чија имена нећу да откријем овај пут, и покоје изненађење“, каже Амира у видео поруци. 

Амири ће ово бити пети наступ у регионално престижној дворани коју редовно пуни у последњих неколико година.

Најскупље улазнице од 2.500 и 2.100 динара су већ распродате, а остао је мали број оних по цени од 1.500 и 1.800 динара. Могу се набавити на благајни Центра „Сава“ и на сајту www.tickets.rs.

Новинар Гарт Картврајт назвао је Амиру босанском Били Холидеј. Поређење говори о томе како је Амира приступила севдаху, пронашавши нови контекст и форму унутар традиције старе стотинама година.

Амира је севдах одвела у модерно доба, у сусрет са џезом, и то се чује у севдалинкама и другим традиционалима са наших простора као што су Ах што ћемо љубав крити, Елено керко, Пјеват ћемо шта нам срце зна, Што те нема, Мито бекријо, Мој дилбере, Има дана, или чак и у песми Ако знаш било што, Бранимира Штулића.

У међународној критици су, између осталих, одлично оцењени албуми Роса (2005), Амира лајв (2009), Зумра (2010)...

„Истинска емоција ће увек дотаћи људе ако слушају песму отвореног срца. Тако права музика свугде стиже до својих људи. Ако тада крене и која суза, то је нормално. Људи смо од крви и меса, нисмо од камена. Битно је да верујемо речима и осећају, који се кроз песму прича“, рекла је једном Амира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво