Крај рекордерског „Егзита“, Амели Ленс затворила фестивал

Јутрос је у Новом Саду завршено 19. и по мишљењу публике и бројних извођача, досад можда и најбоље издање „Егзит“ фестивала!

Рекорд посете био је оборен већ прве ноћи када је кроз капије на Петроварадинској тврђави прошло 56.000 од укупно око 200.000 посетилаца који су се распоредили на 40 бина и зона од 4. јула увече до 8. јула ујутро.

Никад дужа листа хедлајнера учинила је да ове године публика ужива на свим бинама, а програм на главној бини је свакако највише обележио историјски концерт једног од највећих светских бендова – „Кјур“ (The Cure), који је наша публика чекала чак четири деценије.

Рокенрол се вратио на велика врата уз америчку сензацију „Грету ван Флит“ (Greta Van Fleet) чији високоенергетски наступ је оправдао статус групе о којој се највише говори у последњих пар година.

Амерички састав „Чејнсмокерс“ (The Chainsmokers) су показали зашто важе за једне од најпопуларнијих музичких звезда данашњице, чији хитови, хорски певани на главној бини, заједно премашују и десет милијарди Јутјуб прегледа.

На досад најспектакуларнијем издању „мтс Денс арене“ чија колосална продукција је садржала и старо винчанско писмо, наступале су водеће звезде светске електронске сцене.

Већ прве ноћи је лествица постављена на енергетски максимум у заједничком наступу Карла Кокса и Масео Плекса, као и тандемској рапсодији Соломуна и „Тејл оф ас“ (Tale of Us) од преко шест сати.

Част да затвори цео „Егзит“ и „мтс Денс арену“ имала је најтраженија техно звезда данашњице Амели Ленс, која је прве овације и скандирање имена добила већ по изласку на сцену.

Инспирисана историјом групе „Продиџи“ и „Егзит“ фестивала, на самом крају беспрекорног сета Ленс је пустила песму Фајерстартер, у част преминулог певача групе Кита Флинта што је изазвало општу еуфорију код публике за један од најбољих призора затварања „Егзита“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво