Пуни 65, а кô младић – КСТ ништа не може да заустави

Клуб студената технике, популарни КСТ, прославља 65. рођендан. Центар културе и забаве за младе један је од најстаријих студентских ноћних клубова овог дела Европе, а популарност међу омладином учинила га је култним местом у Београду.

У њему су одржавани најпопуларнији концерти, извођене најбоље представе, водиле неке од најинтригантнијих политичких дебата и приређиване најпосећеније игранке у граду. Многа позната имена наше музичке сцене каријеру су ту започела.

Да, реч је о популарном КСТ-у који је постао синоним за младост, ентузијазам и креативност.

„Некада си морао да дођеш у КСТ да би чуо новитет или си морао да укључиш радио. Данас тога више нема. Данас у ствари долазиш припремљен на концерт или на вече у КСТ-у и онда већ знаш отприлике шта ћеш да добијеш и шта очекујеш да чујеш, а онда је то био стварно неки прозор у ново“, каже музичар Александар Петровић из „Ортодокс Келтса“.

„У принципу исто је све изгледало. Као некада, тако је и дан-данас. Једино што је екипа мало другачија, много мање људи слуша рокенрол. Сад су се више променили фазони у КСТ-у и ван“, истиче ди-џеј Миодраг Јаворина.

КСТ нуди прегршт различитих садржаја – од школа гитаре, фотографије, калиграфије до различитих других културних програма, међу којима је тренутно и припрема за наредну сезону Игре престола, па је репризирање прошлих сезона у пуном јеку.

Основан је у марту 1954. године, био је омиљено место многих генерација студената различитих факултета, а до данас је задржао статус најбољег студентског клуба у граду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво