Борисављевић: „Љубав је само реч“ је моја најбоља песма

Најважнија песма коју сам написао до сада је свакако „Љубав је само реч“, по сјајном тексту Свете Вуковића, коју је касније сјајно отпевао Здравко Чолић, каже композитор Војкан Борисављевић и открива да је нумеру „А сад адио“ написао за мање од минута.

Борисављевић је у просторијама Радио Београда промовисао књигу Моја Одисеја која на аутобиографски начин даје хронолошки запис живота значајног композитора.

Према његовим речима, сусрети са занимљивим људима из свих уметничких жанрова најбоље су што му се догодило у животној и стваралачкој одисеји.

„Од 17. године компонујем, било да се бавим поп-рок музиком, шлагерима или пишем музику за филмове, позоришне представе или телевизијске серије. Лео Мартин, Арсен Дедић, Оливер Драгојевић, Мира Трајловић, Дејан Мијач, Јагош Марковић, Столе Јанковић, Здравко Шотра, Дарко Бајић, Александар Ђорђевић... утицалу су на моје стваралштво и кроз своја дела оживели моју музику“, истакао је Војкан Борисављевић.

Цењени композитор наглашава да међу својим песмама које су спонтано ушле у народ највише воли нумеру А сад адио.

„Ту песму сам написао за 30 секунди. У телевизијској серији Врућ ветар она је постала изузетно популарна и дан данас је незаобилазна на различитим испраћајима и светковинама. Чак се и на стадионима чује када је певају хорски навијачи“, прича Борисављевић.

Специјални концерт на којем ће Борисављевић представити своју каријеру и стваралаштво заказан је за 22. март у Народном позоришту у Београду.

„Мени је велика част што ћу изаћи на сцену наше најзначајније културне институције. На репертоару концерта ће се наћи више примењене музике, написане за филм, телевизију и позориште, али наравно да нећемо заобићи ни најпопуларније песме као што су А сад адио“, обећао је Борисављевић.

Значајан сегмент концерта биће посвећен филму и серији Santa Maria della Salute.

„Војин Ћетковић ће ту целу песму Лазе Костића изговорити, док ћемо га ми оркестарски пратити. Од певача на сцени Народног позоришта биће Лео Мартин, Душан Свилар, Јасна Злокић која долази из Сарајева, Бојана Стаменов, Нада Павловић, прваци опере Јадранка Јовановић и Бранимир Бајић. Глумци Војин Ћетковић, Небојша Дугалић, Раде Маријановић, Душица Новаковић...“, најавио је познати српски композитор.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво