„Блејзин квартет“ 7. априла у „Миксер хаусу“

Џез састав „Блејзин квартет“ наступиће 7. априла у београдском „Миксер хаусу“.

Изврсна група објавила је трећи студијски албум балканског џеза, назван La mer, la pierre, la terre, l'oiseau (Море, камен, земља, птица) у издању музичке куће „Кулејбл“.

„Блејзин квартет“ (Blazin' Quartet) је створио аутентичну мешавину балканског мелоса, модерног џеза и електронске музике.

Квартет чине Сарајлија и Парижанин Срђан Ивановић (бубњеви), Кристоф Панзани из Француске (саксофон, кларинет), Грк Андреас Полизогопулос (труба) и Бугарин Михаил Иванов (контрабас), који стварају на релацији Париз–Београд–Амстердам.

Као гост на овом албуму појављује се и познати италијански гитариста Федерико Касагранде.

„Можда би завршетак неког вица био другачији, али кад спојите Грка, Бугарина, Француза и Босанца – добијате џез квартет, који воли да експериментише са звуцима и да креира свој музички свет. Још специфичније, свет балканског џеза“, објашњава Срђан Ивановић, фронтмен „Блејзин квартета“, и додаје да је лепота музичког језика у томе што лако комуницирају са публиком са различитих простора.

„Крчећи пут до препознатљивости свирали смо на различитим фестивалима по Европи, али смо схватили да у Паризу исто разумеју балкански фолклор као и у Београду, Загребу или Сарајеву“, истакао је Ивановић.

Група је 2008. године победила на највећем џез такмичењу у Холандији "Dutch Jazz Competition", а исте године је добио признање "Holland Casino Jazz & Pop Award".

О њему су извештавали бројни светски медији, међу којима је и престижни амерички магазин Доунбит.

„Блејзин квартет“ је објавио албуме Finding a Way и Jalkan Bazz, док ће се њихов нови албум ускоро наћи у продаји.

Састав је свирао у Бразилу, Кини, Грчкој, Француској, на Тајланду и другим местима. Сарађивао је са бројним светски признатим музичарима, међу којима су Рамбо Амадеус и Тимоти Роберт.

Сва четири члана бенда су школована на престижним европским музичким конзерваторијумима, а појединачно су носиоци бројних музичких признања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво