„Симпл мајндс” се враћају у Београд

Шкотски рок-састав „Симпл мајндс” одржаће концерт 11. новембра у Београдској арени у оквиру турнеје којом промовишу недавно објављени албум „Graffiti Soul”, најавила је данас компанија „Шоумастер”.

"Симпл мајндс" се 11. новембра "враћају" у Београд, где су 2006. године у Сава центру одржали концерт који је певач Џим Кер тада описао као "вероватно најбољи" за три деценије каријере бенда.

"То је био један од водећих мотива да вратимо групу у Београд и да у Београдској арени направе спектакуларан концерт", рекла је представница "Шоумастера" и продукцијске куће "Емоушн" Маринела Квапил на конференцији за новинаре.

Квапилова је додала да ће ускоро бити саопштени подаци о броју улазница и ценама.

Постпанкери из Глазгова после низа хваљених, али слабо продаваних албума попут "Reel To Real" (1979), "New Gold Dream" (1982) или "Sparkle In the Rain" (1984), светску популарност су стекли хитом "Don't You Forget About Me" и албумом "Once Upon Time" (1985).

Уз постепено осипање чланова изворне поставе, бенд је опстао до данас предвођен Кером и гитаристом Чарлијем Бурчилом, иако знатно мање популаран него у зениту каријере крајем 1980-их година.

"Симпл мајндс" последњих година изазива веће интересовање критике и публике захваљујући албумима "Black and White" (2005) и овогодишњем "Graffiti Soul".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво