„Секс и град 2“ далеко од рекорда

Други филм о догодовштинама четири Њујорчанке публика, изгледа, није прихватила са једнаким одушевљењем као први део. Током стaртног викенда у америчким биоскопима „Секс и град 2“ је зарадио знатно мање новца него што се очекивало. Београдска премијера заказана за сутра.

Наставак филма „Секс и град", који се од четвртка приказује у америчким биоскопима, изневерио је очекивања (и) када је о заради реч.

За четири дана, нови филм о догодовштинама њујоршке четворке - Кери, Саманте, Миранде и Шарлот - зарадио је „само" 46,3 милиона долара, од чега за викенд 32,1 милион.

Поређења ради, први филм је, за прва три дана приказивања, на биоскопским благајнама у Америци зарадио 57 милиона долара.

„Подбачај" је већи када се узме у обзир да је дистрибуција почела дан раније него што је то уобичајено (четвртак уместо петка) и да је у САД био празнични продужени викенд (Дан сећања, који се обележава последњег понедељка у мају).

„Да, волео бих да су бројке биле нешто веће, али не бринем док не видим како ћемо проћи током другог викенда приказивања", прокоментарисао је Ден Фелман, председник сектора домаће дистрибуције у компанији „Тајм Ворнер".

Фелман је, како преноси Ројтерс, предвидео да ће филм, укључујући и карте продате у понедељак, током четири дана празника зарадити 53 милиона долара.

Критичари су „покидали" филм Мајкла Патрика Кинга, а судећи према неким анкетама, ни публика није одушевљена наставком као првим делом.

„Секс и град 2" био је други на листи гледаности у америчким биоскопима, после филма „Шрек срећан заувек" који је други викенд заредом убедљиво први.

„Принц од Персије: Песак времена" је зарадио највише новца у иностраним биоскопима, док је код куће, у Америци, заузео треће место на листи гледаности.

Београдска премијера заказана је за сутра у Центру „Сава", а на редовном бисокопском репертоару биће од 3. јуна.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво