Вечерас премијера филма „Беса"

Љубавна драма Срђана Карановића биће вечарас премијерно приказана у Центру „Сава". Филм „Беса" је прича о неочекиваној љубави између Словенке Лее, наставнице музике, и школског послужитеља, патријархалног Албанца Азема.

Играни филм редитеља и сценаристе Срђана Карановића „Беса" биће премијерно приказан у Београду вечерас у Центру „Сава".

Главне улоге у љубавној драми која се дешава у малом месту на југу Србије у време Првог светског рата играју Предраг Мики Манојловић и млада словеначка глумица Ива Крајнц.

Прича почиње у лето 1914. када директор школе, Србин, добија ратни распоред, а супругу Леу (Крајнц), Словенку, наставницу музике коју је упознао на студијама у Бечу, нема коме да остави. Школски послужитељ, патријархални Албанац Азем (Манојловић) даје му „бесу" да ће чувати Леу.

Неочекивана љубав између Азема и Лее прети да доведе у питање ово обећање, које се према традицији мора одржати по цену живота.

Епизодне улоге играју Небојша Дугалић (директор школе), Радивоје Буквић, као официр српске војске чија је јединица смештена у школску зграду и Ана Костовска, као наставница из места, жена са предрасудама.

„Беса" је копродукција у којој је учестовало седам кућа из Србије, Словеније, Француске, Мађарске и Хрватске, уз осам фондова из шест земаља и европски фонд Еуримаж. Главни продуцент из Србије је „Баш челик".

Филм је снимљен 2008. године у Делиблатској пешчари, а први пут је приказан прошле јесени у Порторожу, у информативној селекцији словеначког националног фестивала.

На редовном репертоару београдских биоскопа „Беса" ће бити од 1. априла, најавио је дистрибутер „Так".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво