Читај ми!

Филм „Вера“ – број један у српским биоскопима, више од 60.000 гледалаца за месец дана

Готово месец дана након свечане београдске премијере и почетка биоскопске дистрибуције, филм „Вера“ избио је на прво место гледаности у домаћим биоскопима, убедљиво надмашивши бројне холивудске блокбастере. Филм је до сада погледало више од 60.000 гледалаца широм Србије и региона, чиме је „Вера“ већ постала један од највећих овогодишњих биоскопских хитова.

„Филмови су ту због публике која их гледа“, изјавила је тим поводом главна глумица Јована Стојиљковић, и додала: „Драго ми је што је толики број људи до сада погледао наш филм. Са разних премијера широм Србије и региона носим само најлепша искуства и велику захвалност на свим коментарима и похвалама које сам чула. Хвала вам!“

Велика београдска премијера Вере одржана је 9. новембра у биоскопу Синеплекс Галерија Београд, након чега су уприличене и премијере у Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, Бањалуци, Подгорици и, недавно, у Бечу. 

Вера је, подсећамо, мелодрама са елементима трилера надахнута узбудљивом истинитом причом о Вери Пешић, вишеструкој шпијунки из времена Другог светског рата. Редитељ филма је Недељко Ковачић, сценаристи Кристина Ђуковић и Недељко Ковачић, оригиналну музику потписује Мањифико, а продуценткиња филма је Данка Милошевић.

„Успех Вере не чуди, имајући у виду да је у питању филм какав се ретко среће у нашој актуелној продукцији. То је вишеслојно филмско остварење које надахнуће подједнако црпи из класичних љубавних мелодрама, шпијунских трилера и ратних спектакала, а све са жељом да се гледаоцима понуди узбудљива и незаборавна филмска прича у чијем средишту се налази одважан, мистериозан и интригантан лик заснован на стварној жени која је предуго боравила на маргинама наше историје, на граници заборава, скрајнута и занемаривана. Овај филм је ту да неправду барем делимично исправи и Веру Пешић врати тамо где јој је и место – под рефлекторе и у жижу“, наводи продуценткиња филма Данка Милошевић.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво