Читај ми!

Друга сезона "Браниоца" - девет прича које су највише потресле јавност

Друга сезона серије "Бранилац" сваког уторка на Првом програму РТС-а у 22 сата. Драмска серија са елементима трилера Јелене Светличић и Гојка Деспотовића настала је у продукцији РТС-а и UP&UP-a.

Свака сличност са стварним догађајима је намерна. Серија "Бранилац" и у другој сезони приказује случајеве чувених адвоката Вељка Губерине, Филоте Филе, Јована Баровића. Изабрано је девет прича које су највише потресле јавност, у којима су починиоци обични људи - комшије, рођаци, блиски пријатељи.

„Блиске су јер показују једну професију која са ове тачке гледишта делује другачије и када видите како су некада адвокати радили, како су веровали, како су се борили за своју професију можда помислите да је то нека романсирана верзија, а у суштини није", рекла је Јелена Светличић, редитељка. .

Серија расветљава случајеве у Југославији, из друге половине 20. века. Глумачка екипа регионала и подмлађена. Иако приче нису повезане, свака се бави различитим мотивима злочина и поставља важно питање.

„Морално питање које се односи на то колико је човек под утицајем своје околине, окружења, колико друштво утиче на нека веровања која усвајамо и колико смо спремни да их пратимо по сваку цену", истакао је глумац Славен Дошло.

Серија "Бранилац" још једном доказује да живот пише најбоље драме.

„То је нешто чиме се и данашњи млади писци руководе да су најбоље ствари ту већ написане а живот их пише и да је потребно да их препознамо. Битно је гледати људе, гледати ствари, оно што се дешава око нас и драма је ту", рекао је глумац Небојша Миловановић.

У другој сезони дванаест епизода. Емитоваће се сваког уторка у 22 часа на нашем Првом програму.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво