Читај ми!

Друга сезона „Клана“, пут до врха и пропасти

На нашем Првом програму после Дневника почиње емитовање друге сезоне серије „Клан“. Стиже нових осам епизода приче о правом лицу криминала.

Осам месеци, осам недеља и осам дана, толико укупно траје рађање, успон и пропаст једног клана. Други део трилогије приказује екипу коју предводе Шок и Паша на врхунцу моћи.

„У сезони они уживају у тој моћи до које су стигли и губе компас. Дакле што су ближи том неком претпостављеном врху или ономе што Тони Монтана у Скарфејсу зове 'свет је твоја острига', што су ближе постизању циља, то су ближе сопственој пропасти“, каже редитељ и сценариста Слободан Скерлић.

Пут до новца отмицама богаташа, ометаће и многи нови ликови. Приказивање реалне слике криминала, без глорификовања и романтизације, било је императив за ауторску екипу и у наставку.

„Мислим да за разлику од друге групе серија Клан има веома добру поруку и има своју тежину у уметничком смислу. Мислим да даје јасну поруку какав је криминал, колико у томе нема лепих девојака и скупих кола већ је то стално живот у страху и на ивици“, наводи глумац Александар Димитријевић.

У животу на ивици новцем се купује све, па и љубав.

„Заправо и та љубавна прича никако није романтична и ето овде ћемо сада присуствовати једном односу који постаје дубоко насилан, а опет кажем јесте последица њених одлука зарад неког другачијег живота и егзистенције. То су питања различитих мотивација које су свакако погрешне“, истиче глумица Милена Божић.

Друга сезона серије Клан суботом и недељом у наредна четири викенда. Прича која не може имати срећан крај добиће епилог у трећој сезони, која је већ снимљена.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво