Читај ми!

Кућа није на продају! „Моја дедовина“ од вечерас у 21 на Првом програму

Са села поново стижу невероватне приче. Вечерас у 21 час на Првом програму РТС-а почиње нова сезона једног од најгледанијих серијала у Србији – „Моја дедовина“. Аутор серијала Милан Поповић истиче да не треба да се сетимо села само када дођу „зла времена“ попут пандемије.

После серијала Задња кућа, Србија, у којем се говорило о пропасти српских села и исељавању људи из Србије, прошле године екипа РТС-а кренула је у мисију у којој са наследницима дедовина обнавља њихове старе бабине и дедине куће широм Србије.

Онима који су наумили да се врате на своју дедовину, екипа Моје дедовине помаже финансијски, морално и физички, започиње причу о другој сезони овог РТС-овог серијала аутор и водитељ Милан Поповић.

„Задња кућа Србија био је серијал који упозорава шта ће нам се догодити и сада нам се већ то догађа после толико година – мањак становништва, мањак радне снаге“, наводи Поповић и истиче да тек кад дођу „зла времена“ попут пандемије ми се сетимо села.

Серијал Моја дедовина надовезује се на ту причу јер постоји велики број људи који је схватио, објашњава аутор серијала, да ће нам једнога дана требати дедовина.

„Обично посматрамо само из сопственог угла да ли да средимо дедовину. И ја и сви људи који се пријављују размишљају о својим потомцима, чак и унуцима. Већ сада имамо 3.000 пријава и то је најгори део посла јер имамо 14 емисија и морамо да одаберемо само 14 наследника од толико пријављених“, открива Поповић.

Према његовим речима, није примарни циљ да се за неколико дана уз одређене финансије дедина кућа оспособи за боравак.

„Наш циљ је да одаберемо кандидата који ће испричати причу у свом прелепом крају тако да пробуди савест код оних који су пореклом одатле да следећег викенда обиђу своју дедовину“, нагласио је Милан Поповић додајући да је сулудо остављати да се куће и имања за која се неко борио руше и пропадају.

Серијал Моја дедовина овог пута почиње епизодом из села Штитар код Шапца.

„То је занимљива прича, момак из велике породице, има два брата и сестру, када је чуо да баба и деда у Мачви, а он је из Пријепоља, не могу више да се баве пољопривредом, преселио се код њих и са 14 година почео да води имање“, прича Милан Поповић и позива гледаоце да вечерас буду уз РТС и виде каква се борба одвијала на дедовини у Штитару.

Моја дедовина кроз 14 епизода, петком у 21 час, ове сезоне представља наследнике и наследнице и њихове приче, а међу њима и унуку пара који је страдао у Великој Иванчи од масовног убице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво