Читај ми!

Из Сарајева на РТС, стижу серије „Мама и тата се играју рата“ и „У клинчу“

На филмском фестивалу у Сарајеву претпремијерно је приказана и друга сезона серије „Мама и тата се играју рата". На програму РТС-а биће емитовано 10 нових епизода серије. Режију потписују Гордан Кичић, Марко Манојловић и Мина Ђукић.

Публика у Сарајеву имала је прилику да погледа прве две епизоде нове сезоне серије Мама и тата се играју рата и затекне јунаке које је заволела у потпуно другачијим животним околностима. Три године касније, када се прича наставља, жеље главних ликова су се обистиниле. Уз њих и старо правило - „пази шта желиш, можда се и оствари".

„Остала је жанровски апсолутно иста серија, драма - комедија. Мислим да је то један од разлога зашто се публика везала за те јунаке, зато што их је препознала из свакодневног живота. С друге стране није толико драматична, иако су драматичне ситуације у којима се налазе. Има доза хумора, духовитости и то мислим да је добра комбинацијa", рекао је Гордан Кичић.

Глумачку екипу која броји више од шездесет чланова уз Гордана Кичића предводе и Нина Јанковић Дичић, Небојша Илић, Јована Гавриловић и Милица Михајловић.

„Ово је пројекат који ја необично волим. Ми делимо сличан поглед на свет и на сличан начин се смејемо животу тако да све ово одише тим заједичким духом", истакла је глумица Милица Михајловић.

Поред друге сезоне серије Мама и тата се играју рата, на филмском фестивалу у Сарајеву претпремијеру имала је и серија У клинчу која такође стиже на наш програм. Док су се рата играли јунаци на прагу средњих година, „у клинчу" ће бити млађа генерација.

У центру пажње серије о одрастању су средњошколци, на корак до зрелог доба и великих животних одлука. Главног јунака, Аљошу, који балансира између бокса, љубави, личних жеља и амбиција родитеља тумачи музичка звезда Михајло Веруовић Војаж. Креатори серије су продуценти Милош Аврамовић и Аљоша Ћеранић.

„Знам када се завршила пројекција да је доста људи дошло да честита, да су изненађени. Јер кажем опет овај жанр није рађен код нас, нови жанр. Мислим да ће бити сјајно", рекао је Аљоша Ћеранић, продуцент серије.

Тридесет епизода серије У клинчу на Први програм РТС-а стиже од 29. августа. Емитоваће се сваког радног дана од 20 часова.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво