Читај ми!

Глумцу Мадсу Микелсену уручено Срце Сарајева

Данском глумцу Мадсу Микелсену на Сарајево филм фестивалу, уручено је „Почасно срце Сарајева" за изузетан допринос филмској уметности.

Микелсену је почасна награда Фестивала уручена у испуњеном „Љетном кину Кока-кола", простору на отвореном у центру Сарајева који прима пар хиљада посетилаца, пре приказивања филма Лов данског редитеља Томаса Винтенберга, у коме игра главну улогу.

Дочекан овацијама посетилаца, Микселсен је примајући награду рекао да је почаствован из неколико разлога.

„Први је што као глумац, иако знаш да те милиони људи гледа, у дубини душе стално имаш осећај да те гледа само твоја породица. А сада и људи у Сарајеву", рекао је Микелсен.

Према његовим речима, други разлог је што су црвеним тепихом Сарајево филм фестивала пре њега прошли неки од његових највећих филмских јунака.

„Најважнији - ја сам само глумац што значи да сам професионални лажов", духовито је рекао Микелсен изазвавши смех међу посетиоцима.

Микелсен је додао да може да одигра смешну, тужну или било какву другу улогу која га западне, али се увек може вратити кући, својој породици и водити стваран живот.

Глумац је подсетио да је Мирсад Пуриватра почео Фестивал пре скоро три деценије „у околностима које су незамисливе".

„Да и ја покажем своју захвалност - мислим да Сарајево филм фестивал, Миро и његови сарадници заслужују данско срце", рекао је Микелсен, поздрављен бурним аплаузом.

Најављујуцхи Микелсена, оснивач Фестивала - Пуриватра је рекао да је он „један од најпоштованијих глумаца данашњице".

Микелсену је уручено „Почасно срца Сарајева" које му је доделио Сарајево филм фестивал 2020. године, када глумац због пандемијских околности није могао да присуствује церемонији.

Двадесет осми Сарајево филм фестивал траје до 19. августа.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво