Читај ми!

„Нечиста крв" номинована за шест награда Сарајево филм фестивала

Двадесет осми Сарајево филм фестивал одржава се од 12. до 19. аугуста. Струковни жири чини више од 400 филмских професионалаца из региона, а ове године у конкуренцији је 17 серија из Србије и региона, међу којима и „Нечиста крв".

Публика у Србији већ је показала колико воли серију Нечиста крв. На РТС-у ју је гледао сваки трећи гледалац. На фестивалу у Сарајеву номинована је за шест награда.

Номинована је у категоријама: најбоља серија, најбољи сценарио, најбоља режија, најбоља главна мушка улога (Драган Бјелогрлић), најбоља споредна мушка улога (Феђа Штукан) и звезда у успону (Сара Сандева).

„Сарајевски фестивал је од почетка био уз ову серију. Док смо још развијали пројекат, ми смо ишли у Сарајево и тамо имали са скрипт-докторком разговоре, па смо онда имали премијеру две епизоде у Сарајеву прошле године, тако да је ово просто један логичан наставак, ми смо као домаћи тамо", рекао је у Београдској хроници редитељ Милутин Петровић.

Сценарио Војислава Нановића, екранизацију је чекао 50 година, али је ујединио публику у региону. Данас, филм је доступан на Нетфликсу. Титлован је на шест језика.

„То је огромна ствар, поготово сада када та платформа има огромну експанзију и мислим да имају око двеста милиона претплатника", додао је редитељ Горан Станковић.

Станковић и Петровић су се сложили да предност дају серији, јер се на тај формат управо односио оригинални сценарио. Нечиста крв је једина домаћа серија у продукцији РТС-а која учествује на Фестивалу у Сарајеву.

Интересовање посетилаца за Фестивал и карте већ је велико.

„Тај фестивал је стварно нешто најкрупније што се дешава у окружењу задњих 15, 20 година, гламурозан је, и Сарајево постаје тих дана само тај фестивал", каже Петровић.

„Они су пронашли да је највредније да они баштине тај регион. Ту су и филмови, сад и серије из региона", каже Станковић.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво