Читај ми!

Потресна прича о „Олуји“ у биоскопима на јесен

Филм редитеља и сценаристе Милоша Радуновића „Олуја“, прво дело српске кинематографије које говори о прогону преко 250.000 крајишких Срба 1995. године, биће премијерно приказан на јесен.

Олуја ће бити прича о трагедији обичних људи којима се историја не бави, речено је на конференцији за медије. Сценарио је настао на основу аутентичних сведочења. Снимање је трајало годину дана, а у току је монтажа.

„Доста је потресно радити овакве теме. Поготово кад се раде истините приче живих људи. Онда је и одговорност огромна кад имате 250.000 сведока“, каже редитељ Милош Радуновић.

Трагични догађаји из августа 1995. године приказани су из перспективе „дечака са трактора“ кога тумачи петнаестогодишњи Иван Вујић.

„Када видим резултат труда, прво ми је веома драго што смо успели да снимимо овако велик филм. Могао бих да кажем да свака сцена има своју тежину“, навео је Вујић.

У Олуји играју и Давор Јањић, Јелена Човић, Марија Пикић, а на челу глумачке екипе су Јово Максић и Златан Видовић, познат по улози оца у филму Дара из Јасеновца.

„Ја сам био човек који је у кратком периоду имао прилику, част и обавезу да учествује у два јако важна пројекта за све народе на овим подручјима, не само за наш народ, јер мислим да свако треба да прича о ономе што боли, а Олуја дефинитивно боли и болеће још много“, истакао је Видовић.

Филм Олуја ће се од јесени наћи на редовном биоскопском репертоару, а у плану за следећу годину је и телевизијска серија.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво