Читај ми!

Марион Котијар и Алисија Викандер за РТС о својим најновијим пројектима

Кански фестивал традиционално окупља звезде. Оскаровке Марион Котијар и Алисија Викандер на највећем и најпрестижнијем фестивалу на свету представиле су своје нове пројекте које ће ускоро гледати и публика у Србији.

Једна је Францускиња, друга Швеђанка и у новим пројектима и Марион Котијар и Алисија Викандер играју глумице. И обе су као веома младе освојиле најпрестижнију награду Америчке филмске академије.

Од када је 2008. освојила оскара за улогу Едит Пјаф у филму Живот у ружичастом, али и награду европске филмске академије за филм Два дана и једна ноћ, Марион Котијар слови за једну од најбољих глумица Старог континента на коју нису имуни холивудски редитељи и филмски студији.

Њен нови филм Брат и сестра Арноа Деплешана који је у конкуренцији за Златну палму отвара јој могућност да буде проглашена најбољом глумицом 75. Канског фестивала.

На питање да ли је у драму уткала и нешто лично у свој лик, Марион одговара да се на такав потез одлучује уколико примети да лику ког тумачи нешто недостаје.

„Ако помислим да лику нешто недостаје, онда разговарам са редитељем, како би евентуално додао неку сцену или нешто променио и на тај начин употпунио лик у причи коју причамо“, наводи за РТС Марион Котијар.

Швеђанка Алисија Викандер светској јавности постала је позната 2016. када је награђена Оскаром за споредну женску улогу у филму Данкиња Тома Хупера.

Међународну славу стекла је са филмом Екс машина, као и улогом Ларе Крофт у којој је успешно заменила Анђелину Џоли. У Кану је промовисала телевизијску серију стриминг сервиса ХБО – Ирма Веп.

На питање да ли је ова серија заправо љубавно писмо филму и људима који их стварају, глумица каже: „Слажем се са вама. Серија говори о снимању филмова, и нуди осмочасован увид у тај свет. Надам се да ће људи уживати у размакнутој завеси и сазнању шта се дешава. Све то је приказано на смешан начин, реч је о комедији, ликови и ситуације доведени су до екстрема, али је много тога тачно приказано.“

Осим по дефилеу глумачких звезда попут Марион Котијар и Алисије Викандер, црвени тепих у Кану познат је по разним протестима.

И док је Тилда Свинтон промовисала нови филм 3.000 година чежње, једна француска активисткиња скинула је одећу и уз врисак показала тело обојено бојама украјинске заставе након чега је обезбеђење уклонило са Канског црвеног тепиха.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво