Читај ми!

Награда публике за филм „Мрак“ у Трсту

Филм „Мрак“ у режији Душана Милића, освојио је вечерас награду публике на на 33. Филмском фестивалу у Трсту, сазнаје РТС.

Психолошки трилер о животу у сталном страху, чија се радња дешава у време мартовског погрома на Косову и Метохији 2004. године, домаћа публика имаће прилику да види у такмичарском програму предстојећег 50. Београдског Феста.

Филм обрађује живот српске девојчице Милице, која је у сталном страху и која, након што су јој отац и ујак нестали, остаје сама са мајком и дедом у сабласној кући. Породицу чувају пријатељски настројени припадници италијанског КФОР-а чија прекоманда мења све.

Директор фотографије је Кирил Проданов, сценограф Миле Јерермић, дизајнер звука Кристијан Еиднес Андерсен (чест сарадник Ларса фон Трира и Николаса Виндинга Рефна), док је музику је компоновао Стефано Белон.

У филму се, осим Славка Штимца, Данице Ћурчић и дебитанткиње Мионе Илов, појављују и Никола Ракочевић, македонски глумац Коле Ангеловски, Славиша Чуровић и босанска глумица Слађана Букејловић.

Ту је и Флавио Паренти, италијански глумац запажене уметничке биографије који у Мраку тумачи италијанског војника КФОР-а Мауриција.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво