Читај ми!

Електрични оргазам већ четири деценије доказује да „Ево, сада видиш да може“

Група Електрични оргазам обележава 40 година рада. Музичка редакција РТС-а о једном од најпознатијих југословенских рок бендова снимила је и документарни филм „Ево, сада видиш да може“, који је премијерно приказан на РТС Планети.

Славе 40. рођендан, а песме су увек стварали за сва времена. Многи те мелодије сматрају почетком правог градског рок-звука. О музици чије су многе мелодије постале химна и наших славља, посебној епохи описаној у њој и покушају концерта поводом 40. рођендана током пандемије, између осталих говоре и бивши и садашњи чланови групе.

„Драго ми је да је филм коначно завршен и да су неки већ имали прилике да га виде, а од вечерас и на РТС Планети. То ми је такође драго јер ће сада широм планете људи моћи да виде тај филм. Дуго је рађен. Заиста велика екипа је радила и ја ево, овог пута, захваљујем свима“, наглашава Срђан Гојковић Гиле. 

„Електрични оргазам је једна од најважнијих група кад се погледа историја југословенског и српског рокенрола, пре свега јер су они кључно допринели да се успостави идентитет нашег рокенрола. Они су једна од тих пар група које увек можете да покажете некоме из иностранства кад хоћете да му објасните какав је рокенрол одавде“, наводи Драган Амброзић, уредник пројекта.

Та музика није само зачетник новог таласа већ и нових ликова на сцени. 

„Једна нова поплава женских личности на нашој јавној сцени. Ако су жене до тада биле певачице, фронтменке, имале једну заводљиву ауру, привлачиле пажњу... Ми смо сада у Електричном оргазму имали жену као што је Марина Вулић која се попела на сцену да фантастично свира бас. Ми смо имали Горанку Матић, која је такође учесница филма, која је фантастичним фотографијама бележила све те ствари“, истиче Зорица Којић, сарадница на сценарију. 

Филм је назван по сингл албуму Ево, сада видиш да може. Већина материјала коришћена у филму је из архиве РТС-а.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво