Читај ми!

Коља непрепознатљив – серија „Адвокадо“ донела необичан хумор на мале екране

Серија „Адвокадо”, која је недавно почела са емитовањем на Првом програму РТС-а, побрала је симпатије бројне публике. Идејни творац, сценариста и један од главних глумаца, Никола Пејаковић Коља, тумачи лик Завише Трулића Белог и појављује се у досад невиђеном издању.

Бели, верни сапутник Бране, главног јунака серије, је ситни преварант, човек из народа који за сваки проблем има решење – такво да увек упадне у још већи проблем. Његови подухвати су непредвидиви, предлози често апсурдни и још смешнији када се испред њега нађе Бране, збуњени, неснађени адвокат.

Хумористичну црту серије додатно појачавају костими и ретро фризуре које прате карактере ликова. Тако можемо да видимо како Пејаковић има нови имиџ – са потпуно необичним брковима и одећом која подсећа на стил деведесетих година прошлог века.

„Бели је нека врста универзалног друга. Као и сви други ликови, и Бели је померен, ишчашен, избачен из реалности таман толико да буде увек у функцији комедије, али и довољно свој – искрен, убитачно луд и померен. Сви ликови су стилизација, они су постављени на метар од земље и предстваљају типове, а не ликове, личности који се мењају и имају неки свој драмски развој у доносу на радњу серије. Ово је пунокрвна комедија и ту нема калкулација, игра се до краја, до ивице племените шмире, па и даље, наравно“, наглашава Пејаковић.

Адвокадо је ситком који нас засмејава, али нам се повремено и насмеје у лице.

Адвокадо је жанр за себе, нека жанровска мармелада у којој сам хтео да спроведем само једну ствар – да урадим онако како мислим да треба да изгледа једна наша, српска, хумористичка серија данас. Наравно, писао сам, играо и режирао онако као једино могу и знам – на осећај. Велика је ствар када имате РТС иза себе и такве сараднике који те у свему подржавају и штите: Хајдуковића, Бранкицу Јанковић и читаву, генијалну, глумачку екипу. Глумци су показали велику храброст, а о њиховом таленту и професионализму не треба да говорим“, додаје Никола Пејаковић.

Серија помереним хумором и врхунском глумом, донела је освежење на мале екране. У питању је остварење које не може да се сврста у одређени жанр, али које успева да дотакне сваког гледаоца својом животношћу и суштином.

Несвакидашњу комедију Адвокадо гледаоци могу да прате сваког радног рана на Првом програм РТС-а, са почетком у 20.00 часова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво