Читај ми!

Алек Болдвин усмртио колегиницу на снимању филма

На снимању филма у Њу Мексику убијена је директорка фотографије Халина Хачинс, а повређен редитељ Џоел Соуза. Полиција, за сада, никога није привела.

Глумац и продуцент Алек Болдвин (63) је, највероватније нехотице, погодио два члана екипе, редитеља Џоела Соузу (48) и директорку фотографије Халину Хачинс (42) када је опалио из сценског пиштоља.

Халина Хачинс је преминула на лицу места, док је Соуза одвезен у болницу.

Нема информација о околностима под којим је дошло до пуцњаве, али полиција није никога привела уз саопштење да је истрага у току.

Екипа се налази на снимању филма Rust (Рђа) у Њу Мексику.

Представници за медије Алека Болдвина изјавили су да је до инцидента дошло пошто је глумац опалио из пиштоља са лажном муницијом, али нису навели детаље.

Алек Болдвин је копродуцент и главни глумац у филму Rust. Снимање је прекинуто.

Истрага је у току, а власти кажу да за овај инцидент није подигнута оптужница. Детективи настављају са испитивањем сведока.

Како извештава Санта Фе њуз, Болдвин је виђен у четвртак испред шерифове канцеларије у сузама, али од њега нико није могао да добије коментар.

„Према мишљењу истражитеља, чини се да је сцена која је снимана укључивала употребу ватреног оружја и после пражњење пиштоља“, рекао је портпарол Хуан Риос за Албукерки журнал.

„Детективи истражују која врста пројектила је испаљена и како.“

Снимање филма Rust требало би да се настави почетком новембра, наводи се у саопштењу за медије из канцеларије Њу Мексико филма.

Иначе, Халина Хачинс је рођена у Украјини и одрасла је у совјетској војној бази на Арктику. Дипломирала је новинарство на Универзитету у Кијеву и радила је као новинар у британским документарним продукцијама у Европи.

На Америчком филмском институту 2015. године дипломирала је камеру, а Удружење сниматеља ју је 2019. прогласило „звездом у успону“. Била је директор фотографије акционог филма Archenemy из 2020. године, филмова Blindfire и Darlin.

„Тако сам тужан због губитка Халине. И толико сам бесан што се тако нешто уопште могло десити на снимању“, написао је редитељ Адам Иџипт Мортимер  на Твитеру. „Била је бриљантан таленат који је био потпуно посвећен уметности и филму.“

„Детаљи су у овом тренутку нејасни, али радимо на томе да сазнамо више и подржавамо потпуну истрагу овог трагичног догађаја", рекли су председник Међународног удружења кинематографа Џон Линдли и извршна директорка Ребека Рајн, како преноси Асошијетед прес.

Године 1993. Брендон Ли (28), син покојне звезде борилачких вештина Бруса Лија, умро је након што га је погодио метак калибра 44 док је снимао сцену у филму Врана. Пиштољ је требало да испали ћорак, али је обдукција открила метак, који се забио близу његове кичме.  

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво