Читај ми!

Ирфан Менсур открива за РТС да се увелико пише наставак серије „Бележница професора Мишковића“

Сваку од четири до сада емитоване епизоде серије „Бележница професора Мишковића“ гледало је више од милион и две стотине хиљада људи. Ирфан Менсур, ексклузивно, открива за РТС да ће серија добити наставак.

Гостујући у Београдској хроници, Ирфан Менсур који у серији Бележница професора Мишковића тумачи једног од најзагонетнихих ликова, открива да је од продуценатске куће „Кошутњак филм“ и директора серије Зорана Јанковића, управо данас пре подне, добио одобрење да открије да ће се снимати друга сезона ове серије.

„Увелико се већ пише и да врло размишљају о томе да појачају екипу сценаристичку и да се паралелно са другом сезоном, одмах пише и трећа сезона. Они то најбоље знају. Није у питању само тај број људи који гледа неко епизоду, већ просто осете да ли та серија помера границе телевизијске“, наглашава саговорник Слађане Томашевић.

Више сезона неке серије за глумце није оптерећење, додаје Менсур, посебно што је и одлучио да прихвати улогу у овој серији зато што је нака врста новине, ма колико та реч излизано звучала у нашим условима.

„Серије се полако наслањају једна на другу и добијамо полако једну велику серију, а онда сам прочитао сценарио ове серије и схватио да са њом и још једном, којој нећу да изговорим име, да се помера граница у естетском и креативном смислу и да треба учествовати у таквим пројектима. Волим изазове и целог живота и од свог живота правим један велики изазов у смислу у рижије, и глуме, и писања....“, наглашава Менсур.

Такође, додаје, када је схватио ко све игра у серији, почев од Светозара Цветковића, Анице Добре, плејаде младих глумаца и тако даље, схватио је да продуценти желе да направе нешто што ће оставити трага.

Зашто се диви позоришној публици

Током пандемије ковида 19 Ирфан Менсур је режирао две представе. Једну у Народном позоришту у Нишу која је имала велики успех и отворила је летњу позоришну сезону на нишкој Тврђави. Радио је и једну представу у позоришту „Зоран Радмиловић“ у Зајечару.

„Онда сам схватио у једном тренутку да ти људи који долазе на представе, носе маске, када дођу измере им температуру, попрскају руке и морају да имају маску два, два и по сата или три – седе и гледају нас. Па то је за дивљење!", наглашава Менсур.

Открива и да планира када се једног дана заврши ова пошаст која нас је задесила, да покрене акцију да се организује нека врста позоришног фестивала како би се захвалили публици. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво