Читај ми!

Закорачите у свет балканске адвокатуре – почиње серија „Бранилац“

Прва адвокатска серија код нас – „Бранилац“ стигла је пред гледаоце РТС-а. Причу из угла наших најпознатијих адвоката режирала је Јелена Светличић. Прва епизода носи наслов „Трагедија једног Кордунаша, први део“.

Најпознатији судски случајеви са Балкана тема су Браниоца. Описани су догађаји из књиге адвоката Оливера Ињца, Филоте Филе, а коришћени су и оригинални предмети адвоката Вељка Губерине и Томе Филе.

Глумци кажу, као што су адвокати веровали у оне које су бранили тако су и они поверовали у своје ликове. 

„Оно што је мени било глумачки занимљиво јесте то што је Вељко Губерина имао изразит шарм, изразиту, карактеристичну дикцију, акценат, наступ динамику изговарања“, објашњава глумац Ненад Јездић.

Стварни случајеви пред судом, већ сами по себи, били су готово филмски.

„Сигурно је занимљиво, сигурно ти истинити случајеви јер живот пише најузбудљивије сценарије. Живот је толико непредвидив и толико разноврстан и толико се чудних ствари догађа у животу да највећа машта не може да осмисли“, нагласио је један од протагониста серије Тихомир Станић.

Судски процеси некога мотивишу да студира права, а редитеље да их преточе у филмску причу. Први пут код нас добијају телевизијски живот.

„Увек када говоримо о неким случајевима углавном их тумачимо са стране тужилаштва или полиције, а ретко када са стране адвокатуре. Ти адвокати су врло често носили судбину практично својих клијената – оних који су били оптужени – самим тим и ти адвокати су били под осудом јавности“, истакла је Јелена Светличић, ауторка серије.

Свих шест случајева, смештених у девет епизода серије, једнако је интригантно. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво