Читај ми!

Лесковачки победник Дарку Бајићу и LIFFE фестивалу

Лесковачки Интернационални фестивал филмске режије и његов уметнички директор Дарко Бајић први су добитници награде Лесковачки победник коју додељује Град Лесковац. Признање је додељено за афирмацију културе и уметности и самог града Лесковца, чији је LIFFE постао бренд.

На свечаности у Скупштини града Лесковца поводом уручења награде, градоначелник Лесковца Горан Цветановић истакао је да култура може бити јака само ако почива на јаким стубовима.

„Наши стубови културе су Лесковачки културни центар, организатор LIFFE фестивала, Народни музеј, Народно позориште, Историјски архив“, рекао је Цветановић.

Према његовим речима, Град Лесковац издаваја 9,1 одсто буџета за културу управо да би ове институције направиле квалитетне програме.

LIFFE фестивал је постао лесковачки бренд, јер је реч о фестивалу са квалитетним програмом, организованим на високом нивоу, који као такав превазилази републичке оквире и достиже регионални ниво“, објаснио је градоначелник Лесковца.

Први лаурет Лесковачког победника, редитељ и уметнички директор LIFFE-а Дарко Бајић захваливши се на признању, истакао је да је од почетка циљ био да у Лесковцу буде направљен велики фестивал који ће бити остављен младости која долази.

„Овај победник припада и Сањи Цонић, директорки Лесковачког културног центра, Драгану Јовићу и Дарку Злопорубовићу, и комплетном тиму Лесковачког културног центра, затим Дарји Бајић, и наравно онима који су нас нажалост напустили, а уткали су део себе у LIFFE, а то су Драган Радовић и дугогодишњи селектор LIFFE-а Милан Д. Шпичек“, објаснио је прослављени редитељ.

Једна од гошћи 14. издања фестивала је некадашња чланица жирија на LIFFE фестивалу, глумица Тања Бошковић.

„Важно је да се грађани Лесковца осећају као да су у самом центру света. Ових дана Лесковац је центар нашег филмског неба“, поручила је Бошковићева преносећи своје утиске о манифестацији рекла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво