Читај ми!

Игране серије емитоване на РТС-у добиле највише номинација на Сарајевском филмском фестивалу

Сарајево Филм Фестивал је од ове године установио нову категорију награда: „Срца Сарајева“ за ТВ серије. Објављене су номинације, и у свим категоријама се налазе серије емитоване на РТС-у. Од укупно шеснаест серија из региона, девет је емитовано на Првом програму РТС-а.

Из продукције ТВ серија из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије, Црне Горе, Северне Македоније, КиМ и Словеније, које су премијерно приказане од 1. септембра 2019. до 31. маја 2021. године, селекциони одбор Сарајевског филмског фестивала је у конкуренцију за награде „Срца Сарајева“ за ТВ серије уврстио 16 серија.

ТВ серије се такмиче за награде у шест категорија: Најбоља драмска серија, Најбоља комедија, Најбољи креатор/и серије, Најбоља глумица, Најбољи глумац и Звезда у успону.

У категорији за Најбољу драмску серију нашло се чак пет серија емитованих на Првом програму РТС-а: Група, Клан, Кости, Породица и Тајкун.

У категорији за Најбољу комедију такмичи се серија Мама и тата се играју рата, а за најбољу глумицу је номинована Јована Стојиљковић за улогу у серији Јужни ветар.

Према броју номинација, у категорији драмских серија највише номинација имају серије Група и Породица – по пет номинација; четири има серија Клан, три Тајкун, Кости две и по једну Јужни ветар, Мочвара и Калуп.

О добитницима награда одлучиваће жири састављен од више стотина филмских и телевизијских професионалаца са подручја бивше Југославије, а најбоља остварења ће бити изабрана онлајн гласањем, по узору на сличне светске годишње награде филмских и телевизијских академија.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво