Читај ми!

Највећа страна продукција снима филм у Србији

Компанија "Legendary Entertainment“, снимаће филм У Србији, у коме играју Берт Крајшер, Марк Хамил и Џими Тетро. Београд поздравља филмске ствараоце док се камере покрећу у узбудљивој америчкој акционој комедији заснованој на познатом Крајшеровом стенд-ап наступу. У питању је највећа страна продукција која је до сада снимала у Србији.

Филм Компаније "Legendary Entertainment", Машина, почиње ускоро да се снима на локацијама у Србији. У овом остварењу улоге тумаче популарни амерички комичар Берт Крајшер, Џими Тетро и легендарни глумац Ратова звезда, Марк Хамил.

Заснован на истинитим догађајима, филм се ослања на виралну хит причу коју Берт износи на сцени, о свом искуству на студентском путовању у Русију деведесетих година, где се спријатељио са бандом локалних мафијаша и на крају био приморан да им помогне у пљачки воза.

Смештен у садашње време, филм Машина је прича о прошлости једног човека која га је коначно сустигла и начинима на које га доживљена авантура приморава да се суочи са својим оцем. Коначно се добија одговор на питање: шта би било да је Еаstern Promices акциона комедија?

Продуцент и редитеј филма Машина је Питер Атенсио, овенчан Еми наградом, а продуценти су и Берт Крајшер, Кејл Бојтер (Legendary), Џуди Мармел (Levity Live). Извршни продуцент је Филип Вејли; асистент продуцента Џеј Ашенфелтер, копродуцент је Џонатан Инглиш заједно са српском продукцијском кућом „Балканик Медија“ (The Outpost, SEAL Team).

Глумци и екипа недавно су веома расположени стигли у Београд, после комичних објава на друштвеним мрежама Берта Крајшера и Маркс Хамила, које су обележиле њихов долазак из Сједињених држава.

„Веома смо захвални на срдачној добродошлици и невероватној подршци коју смо добили од локалне заједнице, као и од многих српских филмских професионалаца који су такође чланови екипе, испред и иза камера. Радујемо се веома успешном снимању овде у Београду“, наводи Питер Атенсио.

„Поносни смо што је једна светска компанија попут 'Legendary Entertainment-а', одабрала баш Србију за реализацију овог амбициозног пројекта. Говоримо о највећој страној продукцији која је дошла да снима у Србију од оснивања Српске филмске асоцијације и увођења подстицаја за аудио-визулене продукције, које је 2016. године увела Влада Републике Србије.

Захваљујући управо тим подстицајима, обим продукције је од 2016. утростручен, Србија је постала атрактивна дестинација за бројне стране продукције, будући да је до сада привучено више од 100 милиона евра директних страних инвестиција и запослено више од 9.000 људи.

Због свега наведеног производња аудио визуелних садржаја једна од најразвијених грана креативних индустрија у Србији“, истакла је Ана Илић, виша саветница председнице Владе Србије за креативне индустрије и туризам, која предводи тим националне платформе „Србија ствара".

Због тренутне пандемије ковида 19, приступ локацији снимања филма Машина биће строго ограничен у складу са најбољом праксом филмске индустрије, као и са локалним здравственим и безбедносним протоколима.

Медији, обожаваоци и чланови заједнице најљубазније се моле да дају све од себе да подрже овај уметнички подухват поштујући мере које је поставила продукција, у настојању да сви буду безбедни.

Филм Машина је прва филмска продукција у Србији, Компаније "Legendary Entertainment".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво