Читај ми!

Глумац Јанко Поповић Воларић: Серија „Једини излаз“ свега и свачега има што се исплати гледати

Од суботе, 24. априла на Првом програму РТС-а, сваког викенда од 20 часова гледаћемо нову серију „Једини излаз“. Реч је о психолошком трилеру, а истоимени филм је биоскопска публика имала прилику да види почетком године.

Режију серије настале по филму Једини излаз потписује Дарко Николић, коме је ово редитељски деби, а сценарио драматург и писац Марко Поповић, познат и по крими-роману Један погрешан корак.

У серији се појављује сјајна глумачка екипа појачана колегама из региона. Један од њих је и глумац Јанко Поповић Воларић који се путем Скајпа укључио у Јутарњи програм и нагласио да му је пре свега било јако драго да учествује у овој серији јер му је ово први пројекат у Србији.

Воларић наводи и да се одлично слагао са екипом, пре свега са редитељем Дарком Николићем и Анђелком Прпић која у серији тумачи главну женску улогу. Жали што је филм премијеру имао током пандемије те није имао гледаност коју свакако завређује. Зато верује да серија има врло велики потенцијал да оствари велику гледаност.

Радња серије почиње шест година после великог пожара у београдском ноћном клубу „Једини излаз“ који је однео 12 жртава. Воларић у серији игра познатог београдског адвоката, који је један од погинулих, а његова супруга коју тумачи Анђелка Прпић, почиње да истражује његову смрт јер јој се чини да тај догађај није расветљен.

„Ја се појављујем кроз филм, али и кроз серију, у флешевима из разних фаза нашег живота и мени је то било страшно занимљиво јер свака од тих сцена показује један од сегмената или његовог карактера или догађаја који га мењају. Тако да, баш је било слојевито и свака је морала оцртавати точно ту ствар коју желимо показати, тако да ми је то било страшно занимљиво“, наводи Воларић.

До сарадње са редитељем Дарком Николићем је дошло захваљујући томе што је он на Фесту видео радну верзију филма Горан, Невија Марасовића у коме Јанко игра једну од улога. Ступили су у контакт, али су две године чекали да се стекну продукцијски услови и да се крене у реализацију филма.

„Све то време смо се чули разговарајући о сценарију, разговарајући о мом српском јер никада нисам глумио на српском, осим неких ситних улогица. Договарали смо се, ту се укључила и Анђелка, и заправо смо и прије самог снимања имали доста разговора, договора, промјена чак некаквих сцена и наших неких сугестија, мојих и Анђелкиних. Тако да, љепо смо припремљени кренули у све и баш је фино ишло“, додаје саговорник Бојане Марковић.

Серија, по речима Воларића има одличан сценарио, врло минуциозно одрађен, а и глумачке креације су не само уверљиве, већ имају и неки додатни квалитет.

„Серија је занимљива, напета, трилер из женске перспективе што ми се страшно свиђа. Снимљена је прекрасно. Снимало се и у Сплиту, и на Повлену и у Београду. Тако да мислим да свега и свачега има што се исплати гледати, а и сама прича је страшно занимљива“, каже на крају укључења у Јутарњи програм, загребачки глумац Јанко Поповић Воларић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво