Читај ми!

Нова серија, екранизација романа „Деца зла“ судије и писца Миодрага Мајића

Продукцијска кућа Фајерфлај откупила је права на екранизацију популарног трилера „Деца зла“. Сценарио за ТВ серију, од десет епизода, написан је током 2020. године, а на пролеће се очекује почетак снимања. Кастинг за глумачку поделу је у току, сценаристи серије су Катарина Митровић и Бојан Вулетић.

ТВ серија по роману Деца зла ради се у сарадњи са Телекомом Србије, а за режију су ангажовани Иван Стефановић и Владимир Тагић.

„Од тренутка када се роман Деца зла појавио пред читаоцима, један од најчешћих коментара био је онај према коме по тексту треба снимити серију. Читаоци су у причи препознавали слике, осећали су актере и визуелизовали су њихове поступке. Искрено се радујем што ће се жеља већине њих ускоро испунити. Уверен сам да ће сарадња са продукцијом Фајерфлај изнедрити нову димензију приче о Николи Бобићу, Ани Басти и другим јунацима који су вас у претходном периоду узбуђивали и терали на размишљање. Такође, надам се да ћемо се једном, једнако као и данас, роману враћати и у серији препознати још један путоказ, када говоримо о ретким овдашњим трилерима“, истакао је аутор овог бестселера Миодраг Мајић.

Радња овог узбудљивог трилера смештена је у Београд, у кући на Дедињу, где се дешава драматично убиство политичара.

Након што непозната особа убија жртву и остави крвави дукат у њеној руци, што јасно указује на ритуално убиство, отвара се низ питања и догађаја који се морају решити. Потрага за убицом нас уводи у свет препун злочина из страсти, освете, опомена и симболике.

Иако то испрва не жели, Никола Бобић постаје адвокат оптуженог, а како истрага напредује, он улази у игру која ће бити у потпуности промењена.

„Веома смо срећни што нам је Миодраг Мајић указао поверење за екранизацију Деце зла, романа који је оборио све рекорде читаности и постао својеврстан култ. Деца зла у себи вешто спајају трилер и мелодраму, али и деликатну социјално-друштвену анализу наших свакодневица, те нас је управо та сложеност привукла и уверила да је ово пројекат за нас. Сигуран сам да ће и серија, баш као и роман, бити нешто сасвим ново на нашем тржишту“, рекао је  Бобан Јевтић, креативни директор продукције Фајерфлај (Firefly).

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво