Читај ми!

„У Потери нема намештања, такмичари сами себи највећи непријатељи“

Квиз „Потера“ је у новој години је био препун изненађења и постављања рекорда, а водитељ Јован Мемедовић и трагач Милорад Милинковић, страх и трепет учесника, причали су у Јутарњем програму о томе шта такмичаре највише кочи, догодовштинама на снимању, висини награда. „Нема намештања“, обојица су изричити.

Четвртог јануара Потера је била за памћење. Четири такмичара су победила трагача Жарка Стевановића, освојили 1,08 милиона динара, што је рекордна награда од почетка емитовања квиза.

Пре неколико дана два такмичара поново су са 540.000 динара побегла од трагача, овог пута од Милорада Милинковића.

Иако важи за најтежег трагача, такмичари имају према њему огромно поштовање и посебан мотив да му побегну, каже водитељ квиза Јован Мемедовић.

„Такмичари га воле. Милорад им је најомиљенији. Његова најјача особина је сналажљивост, јер и кад не зна, он погоди“, истиче Мемедовић.

Популарни водитељ објашњава да је трема највећи проблем такмичара и да често због ње не могу да покажу колико заправо знају.

„Са друге стране, време је други проблем. Кад у једном минуту мора да одговори на што више питања, па још и рефлектори, камера – све то утиче на концентрацију“, додаје Мемедовић.

Са тиме се потпуно слаже и „страх и трепет“ квиза – трагач Милорад Милинковић.

„Велика је улога водитеља да покуша да их опусти. Ствар коју људи неће да схвате јесте да смо ми трагачи само фигуре. Ми им ништа не можемо ако знају. Ми смо нека врста психолошке баријере. Они могу да направе толико предност да ми никад не можемо да их стигнемо. Ми смо ту да их плашимо, а у суштини смо безопасни“, објашњава Милинковић.

Мемедовић каже да је увек на страни такмичара и да навија да победе трагаче, али да изгледа не ради довољно на томе да их опусти. „Можда да почнеш да причаш вицеве“, кроз шалу му је предложио трагач.

Снимање је веома забавно, квиз би могао да траје и два сата

Обојица кажу да се током снимања дешавају многе занимљиве ствари и разговори, али да они не заврше у коначној верзији која се емитује.

„Понекад такмичари пред другу игру почну да причају са трагачем и то се отегне толико да морам да их подсетим да су у квизу. Не знам, можда је РТС превише крут, можда би могли да све то ставимо“, наводи водитељ, на шта му је Милинковић предложио да би емисија можда могла да траје два сата.

Иако много тога држи у глави, Милинковић признаје да лица такмичара слабо памти.

„Кад почне да се емитује на ТВ-у ја сам већ заборавио против кога сам играо. Дешава ми се да седнем кући да гледам и таман помислим 'Јао, дај да гледам, сад је неко други трагач, јер ова четири такмичара не познајем'. И онда видим себе како излазим у другој игри“, каже трагач.

Нема намештања

После дугогодишњег стажа као трагач, Милинковић поручује свима који то желе да се пријаве и да уопште није тешко.

„Не да није тешко, него је забавно. И није намештено. Слободно се пријавите, узимају људи паре. Почело је пријављивање за следећу сезону и имате времена до маја. Према томе, одмах крените. Забавно је, а можете да узмете паре“, истиче искусни трагач.

Са тиме се слаже и Мемедовић: „Тако треба и схватити. Нисте дошли на тест или да полажеш испит на факултету, већ да се забавиш, будеш на телевизији, опустиш и да се сви заједно играмо. Када би тако било, свима би било лакше – и мени, и трагачима и, наравно, такмичарима.“

„Није ни нека свота у питању“, каже кроз шалу Милинковић, али додаје да је ту проблем и што такмичари ретко када иду на већу суму.

„Само кад би трагачи мање знали“, надовезао се Мемедовић, на шта му је Милинковић „обећао“ да трагачи ништа неће знати у наредној сезони.

Водитељ каже и да га многи често питају да ли трагачи унапред знају питања. „Апсолутно не“, децидан је Мемедовић.

Хепи енд

Мемедовић каже му је драго када такмичари на крају победе. „Волим кад се напрегну, дају све од себе и на крају нешто освоје. Није то много, али има неки хепи енд“, објашњава водитељ.

Са друге стране, Милинковић каже да воли када такмичари заслужено победе. Дешава се, како каже, да некада победе са 11 или 12 одговора, али када одговоре на 19, 20 питања то је потпуно заслужено.

Искусни трагач објашњава да нема неку посебну припрему, али Мемедовић ипак објашњава шта је Милинковићев „кец у рукаву“.

„Он је вешт. Када причамо о другој игри, када не зна тачан одговор, он одмах елиминише једну или две могућности и од осталих направи селекцију. Природно је талентован“, каже Мемедовић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво